ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: over Belgische cijfers die blijven dalen, en meer choquerend nieuws…

Zo was het sluiten van de niet-essentiële winkels een 'schokbeslissing'…
door Tsenne Kikke - maandag 30 november 2020 19:16

Toegegeven: ten opzichte van de vorige weken zien de cijfers er wel degelijk veel beter uit, maar het covid-19 hangt nog immer in de lucht. Zo zijn er van 20 tot 26 november dagelijks gemiddeld 2.390 besmettingen met het virus geregistreerd: dat is 16.730 in een week tijd. De helft ervan deed zich voor bij de groep 20- tot 60-jarigen, 15 procent bij 80-plussers en 10 procent bij kinderen en tieners.

In diezelfde periode overleden dagelijks gemiddeld 133 mensen, zijnde: 931.

De voorbije zeven dagen werden dagelijks gemiddeld 230 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Anders gezegd: slechts 1.610 in de voorbije zeven dagen.

In totaal werden er in België sinds maart 576.599 infecties vastgesteld, werden er 42.312 personen gehospitaliseerd, en 16.547 overlijdens genoteerd.

Momenteel liggen nog 3.989 patiënten in het ziekenhuis, onder wie 906 op intensieve zorgen.

Telkenmale mensen sterven, vermindert het aantal gehospitaliseerde patiënten, en komen er bedden vrij. Concreet betekent dit, dat klassieke hospitalisaties en daghospitalisaties weer mogelijk zijn.

Maar, in een omzendbrief stond er vermeld, dat ze die bedden nog gedurende twee weken in reserve moeten houden in het geval van een eventuele heropflakkering. De verantwoordelijkheid ervan werd aan de ziekenhuizen gegeven: zij beslissen zelf of ze de ruimte hebben om weer niet-essentiële ingrepen uit te voeren of niet, en welke.

Mensen hadden een 'schok' nodig...

Velen irriteerden zich onlangs aan de uitspraak van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, die onder andere zei : “Winkelen is eigenlijk geen groot risico als dat gebeurt op een heel goed gecontroleerde manier. Op een bepaald moment moet je een schokbeslissing nemen, je moet echt een schokeffect krijgen. Daar hoort bij dat je zegt: ‘Niet-essentiële winkels ook onmiddellijk dicht’. Ik denk dat dat echt een goede beslissing was. Op een bepaald moment moet je zeggen: ‘Den blok erop’, zodat het duidelijk is.”

Daarop reageerde de Antwerpse burgemeester Bart De Wever verontwaardigd op Twitter met de woorden: “Wij gingen ervan uit dat de premier en de minister van Volksgezondheid zich baseerden op ratio en wetenschap. Niet dus. Als je middenstanders te gronde wil richten en het draagvlak voor maatregelen wil wegslaan, dan moet je het zo aanpakken...”

Over 'schok' gesproken...

Do Mustache, een haarkapster uit Hamme, plaatste afgelopen weekend een (volgens mij een ietwat ongepaste) naaktfoto op sociale media als protest tegen de maatregelen van de regering. Winkels mogen opnieuw open, maar de kappers blijven gesloten en mogen dus hun beroep niet uitoefenen. “Wij worden letterlijk in ons blootje gezet, daarom maakte ik deze foto.”

Ja, je hebt van die menstypen die zich niet op andere wijzen kunnen uitdrukken. :-)

Anderzijds geef ik haar groot gelijk, indien ze er misschien mee wilde bedoelen dat het merendeel van de ondernemers onder de strenge maatregelen sterk te lijden hebben. Niemand werd in zijn blootje gezet, maar sommigen zijn er wel failliet aan gegaan, en dat is veel rampzaliger, vind ik.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht