ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zelfs presidenten zijn niet immuun voor het coronavirus

Donald Trump en Melania testten beiden positief.
door Tsenne Kikke - vrijdag 2 oktober 2020 23:07

Het coronavirus spaart niemand, inclusief al degenen die scepticisme toonden.

In volle presidentscampagne zijn Donald Trump en Melania - net zoals enkele andere leden van zijn entourage - besmet geraakt met het coronavirus. Trump vertoont 'milde symptomen', meldde The New York Times; symptomen, die lijken op een verkoudheid. Sean Conley, de persoonlijke arts van Trump, bevestigde wel degelijk dat het presidentskoppel positief testte op Covid-19. Het is dus geen publiciteitsstunt.

Donald Trump liet eerst via zijn geliefde medium Twitter weten dat zijn naaste medewerkster, Hope Hicks, positief had getest op het coronavirus. Naar alle waarschijnlijkheid geraakten Donald Trump en Melania dus via Hope Hicks besmet, met wie zij dinsdag (naar het debat in Cleveland) en woensdag (op weg naar Minnesota) nog samen in het presidentsvliegtuig Air Force One zaten. De positieve test van Hicks was woensdagavond al bekend en tóch ging Trump donderdag nog naar een fundraiser in New Jersey. Hij  zou aldaar met een honderdtal mensen contact hebben gehad.

Volgens bronnen in het Witte Huis klonk Trumps stem donderdag rauw en hees. Maar dat is misschien ook niet abnormaal gezien zijn vele toespraken de laatste dagen en de bijhorende vermoeidheid. Meestal steken symptomen vier of vijf dagen na de besmetting de kop op. Zélf bleef Trump optimistisch. “We zullen dit samen overwinnen,” tweette hij strijdvaardig.

Ondertussen is hij in quarantaine gegaan. Normaliter zou hij vandaag naar Orlando in Florida hebben gevlogen om er een verkiezingsrally op de luchthaven te houden. Dat kon dus niet doorgaan. Naast Florida zou Trump nog verkiezingsrally’s hebben gehouden in de sleutelstaten Wisconsin en Arizona.

Ook de nog geplande debatten met Joe Biden staan op de helling. Het eerste was voorzien op 15 oktober. Mocht Trump ernstig ziek worden, dan is de vraag zelfs of hij wel als presidentskandidaat kan aanblijven. Als hij té ziek is om zijn functie nog uit te oefenen, dan komt vicepresident Mike Pence aan het hoofd van het land te staan. Als ook hij niet in staat is het land te leiden, dan krijgt waarschijnlijk House Speaker Nancy Pelosi die verantwoordelijkheid. Maar in elk geval kan Trump het leiderschap op elk moment weer opeisen.

Maandenlang onderschatte hij het coronavirus openlijk. Trump zei ook herhaaldelijk dat het virus wel vanzelf weer zou verdwijnen. Hij drong er zelfs bij verscheidene staten sterk op aan om weer uit lockdown te gaan om de economie weer te doen opleven, terwijl het aantal coronabesmettingen alsmaar bleef stijgen. Tijdens het debat met Joe Biden dinsdag maakte hij zich nog vrolijk omdat zijn opponent zó bij een mondmasker bleef zweren. Zelf werd Trump in het openbaar zelden gezien met een mondmasker op, ook al beval hij het dragen daarvan uiteindelijk - eind juli - toch aan. In druk bijgewoonde campagne-events zag hij geen graten. Kortom: vaak minimaliseerde hij het virus.

De vergelijking met de griep is al vaak gemaakt, ook door president Trump, maar ze loopt mank. Het nieuwe coronavirus is dodelijker, véél dodelijker, dan de seizoengriep. Hopelijk komen Donald en Melania er goed van af.

In de loop van de avond gaf het Witte Huis een update. "Uit voorzorg hebben we hem 8 gram van een cocktail van antilichamen gegeven", zei Sean Conley. "Daarnaast neemt hij ook zink, vitamine D, famotidine, melatonine en een dagelijkse aspirine. De president is vermoeid, maar blijft in goede conditie. Een team van experten volgt hem op. First Lady Melania Trump heeft een milde hoest en hoofdpijn."

Kritiek

Vooral Hu Xijin, hoofdredacteur van de Chinese staatskrant 'The Global Times' was erg kritisch: "President Trump en de first lady hebben de prijs betaald voor zijn gok om covid-19 niet serieus te nemen," klonk het onder meer. "Het zal een negatief effect hebben op het imago van Trump en de VS, en het kan ook een negatief effect hebben op zijn herverkiezing. De Trump regering heeft weinig gedaan om de pandemie in de VS te bestrijden en heeft daarbij de wereld - op het hoogtepunt van de pandemie - verdeeld."

Nabericht:

President Donald Trump ligt 'uit voorzorg enkele dagen' in een militair ziekenhuis en krijgt een experimenteel coronamedicijn toegediend: Remdesivir naar het schijnt.

En, nog iets...

Volgens diezelfde Hu Xijin voelen Chinezen zich door een Donald Trump bedreigd, waardoor zowel de stabiliteit als de vrede in de wereld aan het wankelen kan worden gebracht.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht