ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

We vallen in herhaling: besmettingscijfers blijven stijgen

Ook de Brusselse cafés doen aan 'verplichte boetedoening'.
door Tsenne Kikke - donderdag 8 oktober 2020 20:35

Over heel de wereld werden er al 36,1 miljoen gevallen gerapporteerd. Tevens is er sprake van iets meer dan 1 miljoen sterfgevallen. Ondertussen worden er in talrijke Europese landen forse stijgingen genoteerd. Vooral de Duitse regering maakte zich zorgen en publiceerde: “We dreigen controle over het virus te verliezen."

Tussen 29 september en 5 oktober waren er in België dagelijks gemiddeld 2.916 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zijnde: 20.412 in een week tijd en een stijging van 72 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Dat brengt het totale aantal mensen - op een bevolkingsaantal van 11,5 miljoen - dat positief testte op 143.596.

Bovendien zijn er zo'n 10.108 personen aan die covid-19 bezweken. Op dit ogenblik sterven er dagelijks gemiddeld 12 mensen aan het virus. In de ziekenhuizen werden de voorbije week gemiddeld elke dag ruim 96 nieuwe patiënten opgenomen. Volgens de meest recente cijfers worden 1.110 ziekenhuisbedden ingenomen, van wie er 213" intensieve zorgen nodig hebben.

Toch lopen er hier en daar onder ons stervelingen rond die het bestaan van het coronavirus blijven ontkennen... Op de vraag: "Wat doen we daaraan?" is het antwoord: "Niets! Laat ze gewoonweg rondlopen."

Horeca Brussel: 'Voor veel cafés is dit een fatale doodsteek'

Na crisisberaad over de Brusselse situatie werd er beslist om alle cafés en feestzalen in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest vanaf 7 uur vandaag een maand lang te sluiten. De strengere maatregelen moeten de stijging van de besmettingscijfers tegengaan, de tij doen keren, en ervoor zorgen dat de Brusselse ziekenhuizen niet opnieuw overspoeld worden met COVID-19-patiënten. De sluiting van de nachtwinkels en speelzalen om 22 uur en het verbod op het nuttigen van voeding op openbare markten, maatregelen die eerder al genomen werden, werden met een maand verlengd.

Horeca Brussel ziet de toekomst van de cafés en bars in de hoofdstad somber in. "Voor veel cafés is dit een fatale doodsteek;" zei Marc Van Muylders van Horeca Brussel. Ook vreest men dat het niet bij een sluiting van één maand blijft.

Frank Vandenbroucke: "Natuurlijk is het sluiten van cafés onrechtvaardig, maar dat is het virus ook." Anderzijds kunnen de Brusselse cafés, die de komende maand gedwongen de deuren moeten sluiten, rekenen op een vergoeding van 2.000 euro. Het stadsbestuur stelde dat de maatregel zo'n miljoen euro zal kosten. Wie door de maatregelen financiële problemen zou krijgen, vooral dan horecapersoneel, kan bij het OCMW terecht.

De cafés worden vaak aangeduid als broeihaarden, maar bij Horeca Brussel stellen ze zich daar vragen bij. 'Tot vandaag is er binnen onze federatie nog geen enkele horecazaak gevraagd om de lijst van de klanten, die we al sinds 8 juni bijhouden, af te staan. We hebben zelfs weet van een barman die positief getest is," verklaarde Van Muylders.

Naar het schijnt werd er tot nog toe geen enkel moment aan bronopsporing gedaan. Noch bij de collega's van die barman, noch bij de klanten die de zaak hadden bezocht...

Alleen restaurants in het Brussels gewest, die als hoofdactiviteit eten serveren, mogen de komende maand openblijven. Cafés en bars, die alleen kleine gerechten opdienen, maar hoofdzakelijk drank serveren, moeten de deuren sluiten.

Vanwege het feit dat restaurants wel mogen openblijven (gebaseerd op de redenering dat mensen in cafés meer bewegen dan in restaurants), stelde men enkele vreemde reacties vast, waaronder: "Als ik een biefstuk-friet moet bestelling om er 10 pinten te kunnen drinken, doe ik dat met veel plezier."

In andere steden moeten cafés vroegtijdig sluiten...

Mondmaskers kunnen ietwat bescherming bieden, maar...

... geloof het of niet: huisartsen krijgen steeds meer mensen over de vloer die een attest vragen om geen mondmasker te moeten dragen.

Volgens professor Dirk Devroey (VUB) gaan sommige dokters daar te gretig op in. "Hyperventilatie, of een angststoornis, vind ik geen reden. Ook aan mensen met hartfalen of astma raad ik het niet aan - want, door zelf geen masker te dragen, stellen ze zich meer bloot aan het virus. En ze zijn al zo kwetsbaar."

Hr-dienstverleners meldden dan weer dat de arbeidsgeneesheren vaker aankloppen met vragen over wat ze moeten doen met werknemers die met zo'n attest komen aanzetten.

Noorderburen

Nederland kleurt bijna volledig rood, nu ook Friesland, Drenthe en Overijssel die code kregen. Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is opgelopen tot boven de duizend. De teller stond woensdag op 1.021 opgenomen patiënten met COVID-19. Het aantal mensen met corona op de intensive cares steeg van 190 naar 210. In de afgelopen 24 uur zijn elf mensen verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land.

Als een lopend vuurtje...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht