ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Volgens een medisch tijdschrift zijn Amerikaanse politieke leiders gevaarlijk incompetent

Wetenschappelijk vakblad geeft voor het eerst in zijn geschiedenis stemadvies: “Kies voor Biden!”.
door Tsenne Kikke - donderdag 8 oktober 2020 21:29

Alle redacteuren van 'The New England Journal of Medicine', ’s werelds meest toonaangevende medische tijdschrift, hebben in een uitzonderlijk vernietigend opiniestuk uitgehaald naar de regering-Trump en zijn aanpak van de coronacrisis. “Onze politieke leiders hebben aangetoond dat ze gevaarlijk incompetent zijn”, schreven ze onder andere.

Opvallend: in haar 208-jarige geschiedenis is het vakblad altijd onpartijdig gebleven. Tot nu dus. In het redactioneel commentaar dat ondertekend werd door alle 34 redacteurs en woensdag gepubliceerd werd, staat te lezen dat de Trump-regering zó slecht heeft gereageerd op de pandemie dat de crisis 'een tragedie' werd. Nog volgens de auteurs heeft de politieke leiding van het land in alle opzichten de bevolking in de steek gelaten, wat in schril contrast staat met de reacties van de leiders van andere landen.

In de Verenigde Staten werd er te weinig getest, vooral in het begin. Er was te weinig beschermende uitrusting en er was een gebrek aan leiding over belangrijke coronamaatregelen zoals het dragen van maskers, sociale afstand houden, quarantaine en isolatie. Volgens het tijdschrift waren er zelfs pogingen om overheidsinstanties zoals de 'Food and Drug Administration', de 'National Institutes of Health' en de 'Centers for Disease Control and Prevention' te politiseren en te ondermijnen.

Dat wanbeleid resulteerde in de Verenigde Staten in tienduizenden 'overtollige' sterfgevallen, zowel direct als indirect veroorzaakt door de pandemie, grote economische schade en een verdere toename van de sociale ongelijkheid. Dat laatste zou zijn oorzaak kennen in het feit dat het virus de achtergestelde gemeenschappen in het land het hardst treft.

Het artikel hekelt ook nog de afwijzing van wetenschappelijke kennis door Trump en zijn regering. “In plaats van te vertrouwen op expertise, heeft de regering zich gewend tot niet-geïnformeerde ‘opinieleiders’ en charlatans die de waarheid verdoezelen en de publicatie van regelrechte leugens vergemakkelijken”, klinkt het vernietigend.

Tot slot vragen de auteurs onomwonden een beleidsverandering. “Als het gaat om de reactie op de grootste volksgezondheidscrisis van onze tijd, hebben onze huidige politieke leiders aangetoond dat ze gevaarlijk incompetent zijn. We moeten hen niet helpen de dood van duizenden Amerikanen mogelijk maken door ze hun job te laten uitoefenen.”

Elke week verontwaardiging

Hoofdredacteur Eric Rubin meldt dat het vernietigende artikel slechts het vierde in de geschiedenis van het tijdschrift is dat door alle redacteuren werd ondertekend. Volgens de 'New York Times' komt het opiniestuk in feite neer op een stemadvies voor Democraat Joe Biden. “Het moet duidelijk zijn dat we geen politieke organisatie zijn”, aldus Rubin. “Maar er is vrijwel elke week tijdens onze redactievergadering nieuwe verontwaardiging.”

'The New England Journal of Medicine' volgt daarmee het voorbeeld van het populairwetenschappelijke tijdschrift 'Scientific American' dat zich vorige maand voor het eerst in zijn bestaan uitsprak voor een presidentskandidaat. Het tijdschrift, waarin onder meer Albert Einstein ooit publiceerde, schaarde zich in zijn oktoberuitgave wel duidelijk achter de Democraat Joe Biden. “We doen dit niet lichtzinnig. We zouden ons graag afzijdig houden van politiek, maar deze president is zo anti-wetenschap dat we het niet kunnen negeren”, zei hoofdredacteur Laura Helmuth daarover.

In het stuk werd onder meer eveneens verwezen naar Trumps gebrekkige aanpak van de coronapandemie, het klimaatvraagstuk en zijn vijandige houding tegenover wetenschappers, die nodig zijn om de crises te bestrijden. “Dat is waarom we erop aandringen te stemmen op Joe Biden, die op feiten gebaseerd plannen biedt voor het beschermen van onze gezondheid, onze economie en het klimaat.”

Donald Trump's coronabesmetting was een “Een zegen van God”...

Elke dag worden Amerikanen bevraagd over hoe president Trump het in hun ogen doet. De populariteitsbarometer is daarbij een gevoelig instrument. Donald Trump probeert dan ook uit alle macht een manier te vinden waarop hij zijn besmetting kan gebruiken voor zijn herverkiezing.

Zo deelde hij in een recente videoboodschap mee dat zijn besmetting met het coronavirus een “zegen van God” was. Hij herstelt goed van het virus en belooft alle Amerikanen dezelfde behandeling gratis aan te bieden (inclusief de 12 artsen die hem bijstonden?). In een video wees hij nogmaals met beschuldigende vinger naar China, dat de uitbraak van het virus volgens hem slecht heeft aangepakt. Hij zei dat China daarvoor ‘de prijs zal betalen’.

De van corona herstellende president werd vorige week met een experimenteel medicijn van biotechfirma Regeneron behandeld, zei hij herhaaldelijk in de video. "Ik wil dat iedereen dezelfde behandeling krijgt, want ik voel me super. Ik raakte besmet, ik hoorde over dit medicijn, en ik heb zelf voorgesteld om het te nemen."

Eerstvolgend debat

De onafhankelijke organisator van de verkiezingsdebatten in de VS wil het tweede debat van donderdag 15 oktober tussen de presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden digitaal laten plaatsvinden: omdat Trump besmet raakte. President Trump wil daar niet van weten, en is van plan om in plaats daarvan een eigen bijeenkomst te organiseren. Aan 'Fox Business Network' zei hij de nieuwe formule onaanvaardbaar te vinden. “Ik ga mijn tijd niet verspillen aan een virtueel debat. Ik denk dat ik helemaal niet besmettelijk ben.”

Het campagneteam van Biden liet - ondanks Trump's weigering - wel weten dat Biden zich niet uit het debat terugtrekt. “Biden kijkt ernaar uit rechtstreeks te spreken tot het Amerikaanse volk,” zei communicatiemanager Kate Bedingfield. Ze haalde ook uit naar Trump voor zijn 'falend leiderschap' rond het coronavirus.

Er is nog een laatste debat tussen de presidentskandidaten gepland op 22 oktober, en de verkiezingen vinden plaats op 3 november. Wie wordt de winnaar?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht