ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Virus overleeft langer dan gedacht op bankbiljetten en smartphones

Het goede nieuws laat maar op zich wachten…
door Tsenne Kikke - maandag 12 oktober 2020 7:22

Behalve in Tsjechië zijn er in België nergens anders ter wereld meer nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners, en dat is slecht nieuws. Niemand wenst een tweede lockdown, maar die is nu niet meer veraf als we nu niet ingrijpen

Tussen 2 en 8 oktober zijn er in België gemiddeld 4.154 nieuwe coronabesmettingen per dag bevestigd. Anders gezegd: 29.078 in één week tijd. Dat is een stijging met 89 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Sinds het begin van de epidemie zijn er al 162.258 mensen besmet geraakt.

Ook het aantal hospitalisaties blijft in stijgende lijn gaan. In de ziekenhuizen zijn tussen 5 en 11 oktober gemiddeld elke dag 126 mensen opgenomen, een stijging met 62,5 procent tegenover de voorgaande periode. Er liggen momenteel 1.329 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, onder wie 243 op intensieve zorgen. Het groeiende aantal coronapatienten heeft eveneens tot gevolg dat al meerdere ziekenhuizen niet-dringende operaties afzeggen. Tussen 1 en 7 oktober zijn gemiddeld 16 mensen per dag overleden hetgeen het dodenaantal op 10.191 brengt.

Nog meer minder goed nieuws...

Het coronavirus kan 28 dagen besmettelijk blijven op onder meer bankbiljetten, glazen schermen van smartphones en roestvrij staal. De bevindingen van het nationale wetenschappelijke bureau van Australië (CSIRO) suggereren dat het virus 'extreem robuust' is. Het kan bij kamertemperatuur veel langer overleven op gladde oppervlakken dan eerder werd gedacht, meldde de Britse omroep BBC. De experimenten in Australië werden in het donker uitgevoerd, omdat al is aangetoond dat UV-licht het virus doodt.

Het virus wordt vooral overgedragen als mensen hoesten, niezen of praten. Dat wisten we al, maar deskundigen zeggen dat het ook niet enkel en alleen kan worden verspreid door kleine deeltjes in de lucht, maar ook via oppervlakken als metaal en plastic. Eerdere laboratoriumstudies hebben aangetoond dat het virus twee tot drie dagen kan overleven op bankbiljetten en glas, en tot zes dagen op plastic en roestvrij staal, hoewel de resultaten verschillen. Ter vergelijking: het griepvirus houdt het in vergelijkbare omstandigheden tot zeventien dagen uit.

Op bankbiljetten?... Eveneens op de brieven en andere zaken die in onze brievenbussen worden gedeponeerd? 't Is maar een terloopse vraag.

Het onderzoek, gepubliceerd in 'Virology Journal', ontdekte verder dat het virus minder lang overleefde bij hogere temperaturen. Het bleek op sommige oppervlakken binnen 24 uur bij 40 graden niet meer besmettelijk. Het vermogen van het coronavirus om bij lagere temperaturen op roestvrij staal besmettelijk te blijven, zou een verklaring kunnen zijn voor de uitbraak van corona in de vleesverwerkingsindustrie en koelopslag. Om die reden hebben wereldwijd duizenden arbeiders in vleesverwerkende fabrieken en slachthuizen positief getest.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht