ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Update Coronanieuws: de cijfers blijven alsmaar stijgen

Er worden alsmaar meer ziekenhuisbedden ingenomen.
door Tsenne Kikke - zondag 4 oktober 2020 22:46

Enorm veel mensen lijken nog altijd niet te beseffen wat er in wezen aan het gebeuren is. Om die reden gaat het aantal besmettingen nog altijd in stijgende lijn. Gemiddeld waren er in de week van 24 tot 30 september 1.913 bevestigde gevallen. Woensdag werd er zelfs een nieuw dagrecord vastgesteld met 3.004 nieuwe gevallen: het grootste aantal sinds het begin van de uitbraak.

Sinds het begin van de epidemie is intussen bij 127.623 mensen in België het coronavirus vastgesteld en al aan 10.044 mensen het leven gekost. Dagelijks stierven er tussen 24 en 30 september iets van achttal mensen.

In de ziekenhuizen waren er op zaterdag 818 bedden ingenomen van wie er 184 intensieve zorg nodig hadden. Dat laatste cijfer is op één dag tijd met 21 gestegen. Dit alles dreigt nu ook de reguliere zorg te bemoeilijken.

De capaciteit in het UZ Brussel, bijvoorbeeld, is nagenoeg verzadigd. Het universitaire ziekenhuis heeft daarom al patiënten met covid-19 moeten overbrengen naar andere regio's, met name Aalst.

Ook in Frankrijk werd met 16.972 nieuwe coronabesmettingen in 24 uren tijd een nieuw dagrecord bereikt. Met dit cijfer is het vorige dagrecord (16.096) van 24 september overschreden. De toestand in dat land is erg gespannen. Tot dusver stierven er tijdens de covid-pandemie zowat 32.000 mensen. Eigenlijk valt dat cijfer nog ietwat mee... indien je het met de Belgische vergelijkt - want, in Frankrijk wonen er 6x meer mensen. Anders gezegd: geen 60.000 sterfgevallen, maar 'slechts' 32.000.

Het aantal overlijdens ten gevolge van het coronavirus heeft in India zaterdag de kaap van de 100.000 overschreden. India kent daarmee het hoogste dodental na de VS en Brazilië. Maar, nogmaals: indien je de verhoudingen met betrekking tot het aantal inwoners per land met elkaar vergelijkt, staat België nummer 1 op de wereldlijst.

Genezen?...

Bijna een half jaar na een corona-infectie heeft meer dan de helft van de patiënten in België en Nederland nog steeds zes of meer klachten. Dat bleek uit een bevraging bij 1.005 langdurige coronazieken door Universiteit Hasselt, kenniscentrum CIRO, Longfonds en Universiteit Maastricht.

Het overgrote deel (86 procent) van de patiënten geeft 165 dagen na de eerste symptomen aan nog steeds vermoeid te zijn, terwijl 59 procent kortademig blijft. Verder hebben de coronapatiënten vaak last van druk op de borst (36 procent) en hoofdpijn (35 procent). Het percentage mensen dat aangeeft spierpijn te hebben, maakt een opvallend stijging naar 40 procent.

Veruit de meeste respondenten (94 procent) hebben nooit in het ziekenhuis gelegen vanwege corona. Zij hadden zogenaamde milde klachten. Het gaat om relatief jonge patiënten: de gemiddelde leeftijd is 48 jaar. Het merendeel (86 procent) zegt dat zijn gezondheid vóór de corona-infectie goed was. 61 procent had voor de corona-infectie dan ook geen onderliggende ziekte.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht