ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Maak kennis met Guillaume Benoliel, een zesjarige pianist die Rachmaninoff speelt

Al sinds zijn vier jaar volgt hij pianolessen en heeft volgens zijn leraar Serguei Kouznetsov een zeldzaam talent.
door Tsenne Kikke - zondag 18 oktober 2020 10:44

Telkenmale ik iets over een 'wonderkind' lees, sta ik er eventjes bij stil. Zoals in dit geval, bijvoorbeeld. De Franse Guillaume Benoliel speelt namelijk al op zesjarige leeftijd indrukwekkende pianoconcerten. Sinds zijn vier jaar volgt hij pianolessen. De piepjonge virtuoos heeft al verschillende prijzen gewonnen, onder andere in de categorie ‘uitzonderlijk jon

Als Guillaume Benoliel op de pianokruk zit en Rachmaninoff's 'Italiaanse Polka' voor een aanstaand concert repeteert, bungelen zijn voeten in de lucht. Hij geraakt dus niet aan de pedalen.

"Ik heb getalenteerde mensen ontmoet in mijn carrière, maar niet zoals hij," zei Benoliel's leraar, Serguei Kouznetsov.

Guillaume's ouders, Claire en Dominique - beiden amateurmuzikanten - zorgden ervoor dat hij op vierjarige leeftijd zijn eerste pianolessen kreeg; dit, nadat ze beseften dat hij naar een deuntje kon luisteren om het nadien vanuit zijn hoofd op de piano na te spelen.

Eind augustus stond Benoliel in Salzburg in de schijnwerpers. In de Oostenrijkse stad en geboorteplaats van componist Wolfgang Amadeus Mozart werd hij geselecteerd om in een concert op te treden na het winnen van twee prijzen in de 'Grand Prize Virtuoso'-wedstrijd. Hij won de eerste prijs in de categorie 'Jonge muzikanten' en een speciale prijs in de categorie 'Uitzonderlijk jong talent'.

Weg van de concertzalen is muziek voor hem gewoonweg een leuke ervaring, die hij met zijn familieleden deelt. Soms speelt hij met zijn ouders samen, en 's avonds geeft Benoliel in de huiselijke woonkamer ten zuiden van Parijs miniconcerten voor zijn ouders.

"Elke dag is vol avontuur en plezier omdat we allebei van muziek houden,' zei zijn moeder Claire, die werkzaam is in management consulting.

Wat zijn toekomstige carrière betreft, moet hij zelf over beslissen. "Maar," zei ze, "welke weg hij ook neemt, hoop ik dat de muziek nog steeds aanwezig zal zijn in zijn leven."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht