ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe streng wordt de Belgische Lockdown is de vraag die iedereen zich stelt

Nieuwe maatregelen in België…
door Tsenne Kikke - dinsdag 27 oktober 2020 16:27

Vanavond zit de Vlaamse regering samen om opnieuw bijkomende maatregelen te bespreken. Want, België telt momenteel relatief gezien het grootste aantal nieuwe Covid-19-besmettingen van heel Europa en heeft dus Tsjechië voorbijgestoken. Op verre afstand volgen Luxemburg, Slovenië en Nederland.

'k Ben blij dat men dit eindelijk heeft ingezien: reeds een maand geleden schreef ik al dat België wereldwijd reeds op de eerste plaats stond (en nog immer nummer één is). Maar, ik ben aan het afdwalen...

De avondklok zal wellicht vervroegd worden naar 22 uur, het hoger onderwijs wordt code rood – wat veel universiteiten uit eigen beweging al deden – niet-essentiële verplaatsingen zouden wel eens verboden kunnen worden en er zullen geen culturele evenementen meer zijn.

Ter herhaling...

Daar waar professor Erika Vlieghe vond dat er niet langer getalmd kon worden, omdat de zorgsector dreigde te kapseizen, zei Jan Jambon heel doordacht, zoals het een Vlaamse minister past: "Ik ga toch ook niet nu al mijn huis beginnen te blussen, omdat er misschien volgende week een brand uitbreekt..." Hij reikte daarbij zijn voorkeur aan om drie factoren met elkaar proberen te verzoenen, zijnde: het virus, onze mentale gezondheid en de economie. Ondertussen is hij wel tot het besef gekomen dat er in België velen zijn die met vuur blijven spelen.

Zo zijn er zelfs mensen, die alsmaar blijven beweren dat het coronavirus niet bestaat, en anderen daarvan trachten te overtuigen. Ik ga er niet over redetwisten. Voor mij, de onwetende, geldt het aantal ziekenhuisopnames als de belangrijkste graadmeter om de uitbraak van het (zogezegd onbestaande) virus te meten. Hoe meer dagelijkse opnames, hoe zwaarder de epidemie toeslaat. Maar ook het aantal besmettingen per dag blijft belangrijk, om op korte termijn schommelingen te kunnen waarnemen.

Van die corona-ontkenners zijn er hoogstwaarschijnlijk velen tussen die niet beseffen dat het dragen mondmaskers primordiaal is, omdat ze de luchtwegen ietwat kunnen afschermen. Niet voor 100% misschien is geen reden om er geen te dragen, schreef ik al. Maar, hoe moeten we dit aan dat menstype op de meest simplistische manier uitleggen? Via het onderstaande?...

Of, hen gewoonweg het coronavirus toewensen, opdat ze zich achteraf zouden kunnen bedenken? :-)

Ter zake

Tussen 17 tot 23 oktober waren er elke dag gemiddeld 13.052 nieuwe besmettingen, een stijging met 38 procent tegenover de zeven dagen ervoor. In totaal raakten er België al 333.718 mensen besmet.

Per dag belanden nu gemiddeld 502 mensen in het ziekenhuis, een stijging met 85 procent tegenover de week voordien. Momenteel liggen er 4.827 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis van wie 809 op de dienst intensieve zorgen (+48). 375 personen worden beademd en liggen in coma, waarvan - naar het schijnt - 1 op 4 zal sterven. In totaal zijn er nu al 27.048 patiënten opgenomen.

Het aantal overlijdens steeg tot 10.810. In de periode van 17 tot 23 oktober stierven er elke dag gemiddeld 48 mensen. Eigenlijk valt dat cijfer nog ietwat mee. Op 8 april 2020, bijvoorbeeld, waren het er 321.

Nota: De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn bevestigd met een labotest, en in uitzonderlijke gevallen met een CT-scan. Bij de overlijdens buiten het ziekenhuis worden ook vermoedelijke gevallen meegeteld. Zij voldeden aan de door de arts vastgestelde klinische criteria voor covid-19.

Eén procent van wie met sars-CoV-2 besmet raakt, overlijdt. Mannen sterven vaker aan covid-19, en de overlijdenskans neemt sterk toe met de leeftijd. Eén op de negen mannen boven 85 jaar overlijdt na besmetting, bij vrouwen van dezelfde leeftijd is dat één op de twaalf. In de leeftijdscategorie 85+ vielen meer dan de helft van de covid-19-slachtoffers.

De vraag die ik me soms stel is: "Hoeveel zijn er in mijn eigen buurt al besmet?". Ik bedoel: stel, dat je in Antwerpen woont: hoeveel inwoners werden er al tot op heden besmet? Aan de cijfers van de laatste 14 dagen hebben we niets..., of toch niet al te veel.

Rond 16.30 uur deze namiddag zijn er al 689 nieuwe Covid-patiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, waarmee het absoluut record van 629 opnames van 28 maart doorbroken is. Zeven Antwerpse ziekenhuizen trokken aan de alarmbel. Ze schreven een open brief en vroegen met spoed de steun van alle Antwerpenaren. Ze riepen met de grootste aandrang gezamenlijk op om de regels strikt te volgen. “Alleen samen kunnen we het virus bedwingen en kan onze gezondheidszorg - dus wij allen - overleven”, klonk het bezorgd.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht