ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws update

Ja, lees niet verder: de cijfers zijn in stijgende lijn.
door Tsenne Kikke - zondag 25 oktober 2020 22:43

Beter nu voorkomen dan op latere datum trachten te genezen?

Daar waar professor Erika Vlieghe vindt dat er niet langer getalmd kan worden, omdat de zorgsector dreigt te kapseizen, zei Jan Jambon heel doordacht, zoals het een Vlaamse minister past: "Ik ga toch ook niet nu al mijn huis beginnen te blussen, omdat er misschien volgende week een brand uitbreekt..." Hij reikt daarbij zijn voorkeur aan om drie factoren met elkaar proberen te verzoenen, zijnde: het virus, onze mentale gezondheid en de economie.

Wel is het probleem dat het virus geen middenweg kent. Ik bedoel: indien je het bestaan ervan erkent, natuurlijk. Zo zijn er ook nog velen die niet beseffen dat het dragen mondmaskers primordiaal is, omdat ze de luchtwegen ietwat kunnen afschermen. Niet voor 100% misschien is geen reden om er geen te dragen, vind ik.

Maar - omdat al het andere tot op heden faalde - hoe moeten we dit aan dat menstype op de meest simplistische manier uitleggen? Via het onderstaande?...

Ter zake

Tussen 16 tot 22 oktober waren er elke dag gemiddeld 12.491 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 44 procent tegenover de zeven dagen ervoor. In totaal raakten er België al 321.031 mensen besmet.

Per dag belanden nu gemiddeld 468 mensen in het ziekenhuis, een stijging met 85 procent tegenover de week voordien. Momenteel liggen er 4.827 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis van wie 757 op de dienst intensieve zorgen (+48). 332 personen worden beademd en liggen in coma, waarvan - naar het schijnt - 1 op 4 zal sterven. In totaal zijn er nu al 24.863 patiënten opgenomen. Als het huidige tempo aanhoudt, is het risico groot dat het aantal mensen op intensieve zorgen binnen een week naar duizend en tegen 6 november naar tweeduizend zal stijgen. Het énige wat we hieraan kunnen doen, is afwachten.

Het aantal overlijdens steeg tot 10.810. In de periode van 16 tot 22 oktober stierven elke dag gemiddeld 42 mensen aan Covid-19.

Maar, wat zijn 280 sterftegevallen per week, indien je weet dat er elk jaar wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen sterven? Wel staan daar meer dan 110 miljoen geboortes tegenover..., godzijdank!

En, hoe deden andere landen het tot nog toe?

- Australië dat 26 miljoen inwoners telt, liet het aantal besmettingen dalen van 700 per dag begin augustus naar minder dan 10.

- Zuid-Korea (52 miljoen inwoners) evolueerde van meer dan 400 eind augustus naar zowat 80.

- Vietnam (98 miljoen) noteert tegenwoordig minder dan 5 besmettingen, Taiwan (24 miljoen) en Nieuw-Zeeland (5 miljoen) elk 1 à 2 besmettingen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht