ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Meer dan 3.000 coronapatiënten in ziekenhuizen, 33 overlijdens per dag

In China doet men het naar het schijnt heel goed…
door Tsenne Kikke - woensdag 21 oktober 2020 21:19

De coronacijfers zijn op alle vlakken stijgend. Zo zijn er in België tussen 12 en 18 oktober gemiddeld 9.692 nieuwe coronabesmettingen per dag bevestigd. Dat zijn er zomaar iets van een 67.844 in zeven dagen tijd en een stijging van 75 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Dinsdag 13 oktober blijft nog steeds de dag met het hoogste dagcijfer sinds het begin van de pandemie, met 12.243 vastgestelde gevallen. Sinds het begin van de epidemie zijn al 253.386 mensen besmet geraakt. Het aantal besmettingen in rusthuizen gaat opnieuw alarmerend de hoogte in, zowel bij bewoners als bij personeel.

Ook het aantal hospitalisaties blijft in stijgende lijn gaan: tussen 14 en 20 oktober zijn gemiddeld 295 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 94 procent tegenover de voorgaande periode. Er liggen momenteel 3.274 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen onder wie 525 op intensieve zorgen, waarvan er 250 worden beademd. Maar, als we zo doorgaan, is de kans groot dat binnen enkele weken alle ziekenhuizen gesatureerd zijn.

Tussen 14 en 20 oktober zijn gemiddeld 33 mensen per dag overleden aan de gevolgen van een besmetting. Intussen zijn er dus sinds het begin van de epidemie al 10.539 mensen gestorven aan Covid-19.

Gisteren raakte bekend dat mensen zonder symptomen niet meer getest zullen worden omdat de labo’s overbelast zijn. Risicocontacten zonder symptomen zullen wel - zonder test - tien dagen in quarantaine moeten gaan.

Naar het schijnt is corona in China nog slechts een kwade herinnering. Het land draait weer op volle toeren, het sociale leven bruist en floreert, mensen feesten met miljoenen tegelijk, en ze knuffelen erop los. Zelfs mondmaskers zijn op vele plaatsen niet meer verplicht. Maar, als er 1 besmetting wordt vastgesteld, wordt de hele stad getest - want, als je het virus een klein beetje ruimte geeft, zal het zich alweer verspreiden. Anders gezegd: we moeten eerst naar nul gaan, en vanaf dan kunnen we elke brand blussen.

Zes typen COVID-19

Een onderzoeksteam van de 'Covid Symptom Study' deelde de symptomen die optreden bij COVID-19 in zes typen in:

1) Griepachtige symptomen, geen koorts: Hoofdpijn, verlies van reuk, hoest en keelpijn, maar geen koorts. Rond de 1,5 procent van deze groep heeft uiteindelijk beademing nodig in het ziekenhuis.

2) Griepachtige symptomen, wél koorts: Vergelijkbaar met groep nummer 1, plus verlies van eetlust en koorts.

3) Maag-darmklachten: Diarree gepaard met verlies van reuk en eetlust, hoofdpijn, keelpijn en pijn op de borst. Doorgaans geen hoest.

4) Vermoeidheid: Dit cluster is ernstiger dan de vorige drie, aangezien 8,6 procent van de mensen uit deze groep uiteindelijk beademing nodig heeft. Vermoeidheid gaat gepaard met hoofdpijn, verlies van reuk, hoest, pijn op de borst en koorts.

5) Verwardheid: Ook een ernstige categorie. Mensen ervaren verwardheid in combinatie met de symptomen van groep 4. Rond de 10 procent heeft beademing nodig.

6) Buik en luchtwegen: Het ernstigste cluster, omdat de helft van de mensen in deze categorie in het ziekenhuis moet worden opgenomen en een vijfde aan de beademing moet. Onder de symptomen vallen hoofdpijn, koorts, verlies van reuk en eetlust, hoest, keelpijn en pijn op de borst, in combinatie met kortademigheid, diarree, buikpijn, spierpijn, verwardheid en vermoeidheid.

Wat cijfers betreft...

Elke week verkrijgen we slechts de cijfers van de nieuwe besmettingen, waardoor we geen idee hebben van het totaal aantal besmette personen per gemeente, dorp of stad.

En, nu de cafés en restaurants gesloten zijn, doen de winkels het ook niet zo goed meer. Eén van de reden ervan is misschien het feit dat mensen tijdens het winkelen niet meer iets kunnen gaan drinken en daarbij de toiletten gebruiken...

Nog iets...

Een Braziliaanse proefpersoon, die deelnam aan testen van het coronavaccin van AstraZeneca/Oxford, het vaccin dat ook België besteld heeft, is overleden. Ondanks dat overlijden worden de proeven niet stopgezet. Vermoedelijk omdat het slachtoffer niet het vaccin zelf, maar een placebo toegediend kreeg. Zo zie je dat er voor alles een 'logische' uitleg bestaat...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht