ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mysterieuze 'Rosslyn Chapel-code' doorbroken?

In het Schotse Roslin kan je een bezoekje brengen aan de Rosslyn Chapel, waar men - als men goed zoekt - talloze legendes ontdekt waarvan de meeste uit de menselijke verbeeldingswereld zijn ontsproten.
door Tsenne Kikke - woensdag 1 januari 2020 17:24

Er bestaan vele legendes rond de 'Rosslyn Chapel', gelegen in Schotse Roslin. De meeste ervan zijn ontstaan uit onze menselijke verbeeldingswereld. Zo lazen we onder andere in het fel omstreden boek 'De Da Vinci Code' dingen die deze verbeeldingswereld verder opbliezen.

In elk geval: die Gothische kerk werd niet door de Tempeliers gebouwd; onder de kerk is er helemaal geen 'verborgen ruimte', wél een ondergrondse ruimte die dienst doet als grafkelder van de familie St. Clair, vele generaties Schotse ridders liggen er begraven, en de ingang ervan is wél bekend, et cetera. Jaarlijks krijgt die kerk het bezoek van meer dan 50.000 toeristen. Toegangsprijs: negen pond.

Maar, in die kapel zijn er verschillende tegels waarop vreemde kubusvormen werden uitgebeiteld. En daar gaat deze blog over. Over de jaren hebben cryptologen deze tegels regelmatig onderzocht. De nu 88-jarige Thomas Mitchell, in samenwerking met zijn zoon Stuart, beiden gefascineerd door die symbolen, beweerden enkele van die codes te hebben doorbroken... En hoogstwaarschijnlijk hebben ze gelijk. Overal in de kerk vindt men stenen beelden van engelen met muziekinstrumenten... Muziek was in die tijd dus belangrijk. We spreken over de jaren 1446.

Thomas J. Mitchell, is zowel componist als een ex-Royal Air Force codebreker. Hij, tezamen met zijn zoon, onderzocht de verschillende symbolen en kwam tot de vaststelling dat het hier over 'bevroren muziek' ging, in steen bevroren en in symbolen versluierd. Na 27 jaar van intens werken 'verbrak' hij uiteindelijk de code. Hij werd vooral beïnvloed door de 13 stenen beeldjes van engelen. Elk van hen houdt een ander muziekinstrument vast. Dat was voor Mitchell een duidelijke aanwijzing.

Daarop onderzocht hij de 213 uitgebeitelde stenen kubussen onderaan de bogen die het dak ondersteunen. Elke steen verafbeeldt een geometrische figuur. Intuïtief voelde Mitchell aan dat er een boodschap in verborgen was. In de loop van de jaren kwam hij in contact met een muzikaal systeem, gekend onder de naam 'cymatics', ook 'Chladni patronen'' genaamd, die door geluidsgolven onder verschillende toonhoogten worden veroorzaakt. Door de symbolen in toonhoogten om te zetten en daarna in melodieën, ontrafelden vader en zoon het mysterie. Op deze manier ontdooide zij die bevroren muziek.

- Interesse in een rondgang vanuit jouw luie stoel of zetel?Een stukje muziek beluisteren? En, maak kennis met cymatics...

Cymatics, werd ontwikkeld door Ernst Chladni (1756-1827). Hij bracht een aantal metalen platen bestrooid met zand aan het trillen met een strijkstok. Er ontstonden prachtige geometrische patronen. Chlandi wordt als de grondlegger van de akoestiek beschouwd. De ontstane patronen worden nog altijd 'Chladni-patronen' genoemd.


"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht