ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boor jouw talenten aan ! Doe aan Zelfkennis ! Heb je de moed ?

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
maandag 6 januari 2020 16:22

Voel je je soms wel eens ongelukkig of een beetje depressief? Heb je soms het gevoel dat anderen het beter hebben dan jijzelf? Ooit al eens dagen gehad dat je het niet meer zag zitten? Ooit al eens tegenslag gekend? Met zelfmoordgedachten rondgelopen? Onder iets zwaars geleden? Ooit al eens iets opgestart en ermee gestopt omdat het je niet van de eerste keer lukte? Met andere woorden: ieder huisje draagt zijn kruisje, maar - nadat je dit nieuwsberichtje hebt gelezen - bestaat de kunst er wel uit om misschien iets te doen met jouw Zelf. Laten we beginnen met de vraagstelling:

Wat ben jij waard?

Als je jezelf neemt, al jouw bezittingen in cijfers omzet en alles optelt, inclusief het geld op je bankrekening, inclusief de kleding en de schoenen die je momenteel draagt... wat ben jij vandaag de dag waard?... Denk hier eens goed over na. Kun je daar een fictief bedrag op plaatsen? Als je deze oefening nog nooit voor jezelf hebt gedaan, dan wordt misschien hoog tijd dat je daar eens aan begint. Tracht de vraag niet te analyseren. Tracht niet naar de absurditeit achter de vraag te zoeken, want dan zit je in jouw dagdagelijks denkcentrum, met een 'ja'-zijde en een 'neen'-kant. Verplaats jouw aandacht naar jouw hartstreek, en stel jezelf vervolgens de vraag: 'Wat ben ik waard?' en tracht het in cijfers uit te drukken, of in woorden. Dus..., vooraleer verder te lezen, schrijf je antwoord op een stukje papier neer.

Neergeschreven?... Lees nu rustig verder.

Dit nieuwsberichtje is niet bedoeld om jezelf met iemand anders te vergelijken, integendeel! Bovendien is dit onmogelijk, want elke mens is uniek en perfect op zijn of haar manier. Jouw lichaam, bijvoorbeeld, is uniek én perfect. Perfecter kon het niet zijn. Zie die perfectie. Als voertuig van dat 'iets' in jezelf kan het niet perfecter zijn. Vergeet niet dat je een lichaam hebt, maar dat je dat lichaam niet bent. Hopelijk begrijp en aanvaard je deze woorden.

Nadat je dit nieuwsberichtje hebt doorgenomen, is het zeker en vast niet de bedoeling dat je je daarna beter voelt omdat jij 'perfecter' bent, of denkt te zijn. Dat is gewoonweg hoogheidswaanzin en de taal van jouw zelfzuchtig Ego. Jouw Ego behoort tot jouw lichaam. Je bent noch jouw Ego, noch één van de diverse persoonlijkheden, noch één van de honderdtallen kleine ikjes, noch dat lichaam: je bent véél meer. Ik bedoel: diep in jezelf.

Toegegeven: dat 'iets-in-onszelf', losstaande van dat stoffelijke lichaam, is voor velen moeilijk te bevatten - gewoonweg omdat ze met dat vergankelijk lichaam zijn vergroeid. Dit heeft tot gevolg, dat wanneer ze aan zichzelf de vraag 'Wie ben ik?' stellen één of ander ikje zijn vinger zal opsteken, omdat het op dat ogenblik enkele minutenlang over dat lichaam regeert.

Over Nick Vujicic

Ken je de 37-jarige Australiër Nick Vujicic uit Melbourne? Ooit al iets van hem gelezen, gehoord, of gezien? Ik laat hem zelf zijn verhaal aan jou vertellen... En, aan die enkelingen die aan Zelfkennis doen, stel ik de volgende vragen: "Denk jij dat Nick iets in zichzelf heeft gekristalliseerd?" - "Denk jij dat Nick iets in zichzelf bezit dat het merendeel van de 7 1/2 miljard mensen nooit kunnen, noch zullen bezitten?" Bekijk de videoclips...

Nick Vujicic brengt een boodschap op zijn manier...

Wat ben JIJ waard?

Indien jouw ego je niet in de weg stond, had je iets opgeschreven. Wat ? In wezen was er maar één antwoord mogelijk, zijnde: 'Onbetaalbaar !' Hoeveel geef je voor een arm? Voor een been? Voor een oog? Wat zijn voor jou je hersenen waard? Jouw gezondheid? Et cetera. Je bent onbetaalbaar en je kunt er dus geen bedrag op kleven. Nu je dit weet, wat ga je ermee aanvangen ? Nu je weet dat je onbetaalbaar bent, wat ga je nu met jouw potentieel doen ?

Doch, zei Gurdjieff: "Je bent met dit potentieel geboren, maar bij die geboorte werden er geen garantiebewijzen toegevoegd. Je bent in het bezit van mogelijkheden, geen garanties. Dus, je moet er zélf iets mee gaan 'doen'. Maar, wat 'doen betreft: wat houdt jou tegen? En, wie of wat ben jij, los van dat stoffelijke lichaam dat je hebt, maar niet bent - wie ? Enig idee?

Deze vragen, en nog ontelbare andere, worden enkel en alleen beantwoord in de Werkgroep Zelfkennis die door DIMschool wordt aangereikt.

Als je interesse stelt om een reis te maken naar jouw Zelf, laat het ons weten. Indien er voldoende kandidaten zijn, start DIMschool binnenkort met een nieuwe groep. Maar, vooraleer die groep wordt gevormd, moet je wel - net als al jouw voorgangers - de normale procedure doorlopen. Meer info daarover vind je op de DIMschool website, dankzij deze link.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht