ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over de gezondheidszorg in Nederland, de coronacrisis, en zo meer…

Toegegeven: angst zaaien is niet de juiste aanpak.
door Tsenne Kikke - maandag 21 september 2020 0:10

C.F van der Horst, was op 6 juli 2020 te gast bij Alwareness TV om zijn boek te promoten. Het is de vierde druk, en vergeleken met de eerste druk bevat het 32 bladzijden meer. Tussen haakjes: de naam 'C.F. van der Horst' is een pseudoniem. Zijn ware naam is Aart-Jan Breed.

Hij vertelde over de manipulatie van de doktersopleiding en medisch onderzoek. Artsen doen aanbevelingen voor de coronacrisis, maar hoeveel weten ze van gezondheid? Nederlandse beleidsbepalers, zoals Hugo de Jonge en Mark Rutte, maken zich sterk voor een vaccin, maar weten niets over mogelijke bijwerkingen. Ze verschuilen zich wel achter het feit dat ze geen arts zijn – alsof dat feit hen van enige verantwoordelijkheid voor HUN beleidskeuze voor een vaccin zou ontslaan, en zo meer..

Tevens vond hij het bijzonder bevreemdend dat andere oplossingen niet eens worden overwogen, zoals het versterken van het immuunsysteem via voeding, bijvoorbeeld.

In het begin van het interview werd melding gemaakt van het feit dat steeds meer mensen in Nederland zich bewust worden van 'de gebrekkige resultaten en misleiding in de gezondheidszorg'. Daarna kregen we te horen dat, volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, 9,9 miljoen mensen in Nederland te lijden hebben van één of meer chronische ziekten. Dat is 58% van de bevolking...

Nota: er was een tijd dat er minder mensen op Aarde rondliepen - en, in die tijd was de gemiddelde leeftijdsgrens rond de 35 jaar. Vandaag zijn we met véél meer en is die leeftijdsgrens meer dan verdubbeld. Niet verwonderlijk dus dat meer mensen boven de 35 jaar met de een of ander aandoening te kampen krijgen - met als gevolg, dat huisartsen niet meer dan een kwartier van hun tijd aan een patiënt kunnen besteden.

Volgens mij heeft elke mens het recht - ik verbeter: de plicht - om voor zijn/haar eigen gezondheid op een meest verantwoordelijke manier in te staan. Hij/zij kan dus boeken over algemene gezondheid, voedingsleer, en zo meer raadplegen - ook het gehele internet afschuimen - of, contact opnemen met mensen die er zich in hebben gespecialiseerd.

Maar, bekijk de video en beoordeel zelf hoe betrouwbaar zowel de bronnen van de gezondheidsadviezen zijn als de uitspraken van C.F van der Horst.

Elke mens heeft het recht zijn mening te uiten, maar voor ons - buitenstaanders - kan het soms enkel en alleen voor (nog) meer verwarring zorgen. Neem, bijvoorbeeld, het live interview met dr. Luis de Benito van het Hospital del Escorial in Madrid. De programmamakers hadden voor het gesprek beelden klaargezet om het gevaar van de huidige situatie er goed in te wrijven. Het interview liep echter totaal anders dan ze hadden gepland. De beelden tijdens het interview stonden in schril contrast met de situatie die deze arts beschreef en maakten het interview tot een grote klucht. Oordeel zelf.

Volgens dr. Luis de Benito creëren we verwarring door te zeggen dat COVID-19 gevallen aan het stijgen zijn. "Dat is niet waar," beweerde hij. "Er is een stijging van positieve testen, maar niet van een stijging van pathologie (ziekteverloop) van COVID-19. Een postieve PCR test wil helemaal niet zeggen dat mensen ziek zijn. Er is dus geen sprake van een toename van zieke mensen."

Vervolgens ging het interview - zoals je het hebt kunnen aanhoren - verder over het boek 'The search of a vaccine'. De presentatrice gaf aan dat een vaccinatie wellicht pas tegen de herfst beschikbaar zal zijn en vroeg hoe de Spaanse arts hierover dacht.

“Natuurlijk is het winstgevend om het over een vaccin te gaan hebben, zeker wanneer je angst hebt ingezet met het idee dat het nodig zal zijn, het moet natuurlijk verkocht worden,” reageerde Benito daarop. “Maar hebben we het überhaupt wel nodig, is het veilig, en is het effectief? Maar het belangrijkste: is het echt nodig? Veel mensen zullen het al gehad hebben, dus waarom zullen we de hele populatie moeten vaccineren? Het eerste waar we tegen zouden moeten vaccineren is tegen angst, gezien alle sociale paniek die we hebben gecreëerd. Wij artsen staan hier helemaal perplex van.”

De journalist probeerde hier tegen in te gaan en zei: “We hebben in Spanje anders wel te maken met gemiddeld 1.000 besmettingen per dag”. De arts reageerde daarop met een vergelijking van een andere infectie. “50% van de Spaanse bevolking is besmet met Helicobacter Pylori. Dit type bacterie is door de WHO geclassificeerd als een ‘klasse-1’ kankerverwekkende bacterie. Hiermee is de helft van de bevolking in gevaar op het krijgen van maagkanker. Is dat een ernstige situatie? Hoor je hier iets over in de media? Nee, want het zorgt niet voor een noodsituatie.”

Ook met betrekking tot Corona verwachtte deze Spaanse arts geen tweede golf. En, gisteren bijvoorbeeld was men aldaar niet gelukkig met de nieuwe lockdown maatregelen. Ze gewoonweg afschaffen?...

Och, mensen hebben meningen. Voor elke pro is er een contra, en vice versa. Nochtans is mijn mening, net als die van de 7,5 anderen momenteel van geen tel. Ik bedoel: zolang er die twee kampen bestaan. In wezen zijn het er meer. Zo zijn er nog de mensen die zich van niets aantrekken - en zij, die er geen eigen mening op nahouden. Laten we gewoonweg hopen dat het coronavirus op de een of andere manier ingetoomd of overwonnen wordt - net als het griepvirus... :-)

Tot besluit: een videoclip met een menswaardige boodschap...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht