ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe zou je rijst moeten klaarmaken?

Wetenschappers waarschuwden dat men gezondheidsrisico's loopt door rijst op de traditionele manier klaar te maken.
door Tsenne Kikke - donderdag 3 september 2020 18:22

Veelvuldige experimenten toonden aan dat 58% van de rijst, die men in winkels aankoopt, sporen bevat van het giftige arseen; dit, als gevolg van de industriële verontreinigingen, waaronder pesticiden. Indien men die rijst op de traditionele manier blijft koken, kan men er op lange termijn hartkwalen, diabetes en/of kanker van krijgen.

Gewoonlijk wordt rijst met water gekookt, en van zodra het water er volledig uit verdampt is, wordt het verorberd. Eertijds dacht men dat arseen, ook gekend onder de naam arsenicum, tijdens het koken uit de rijst wordt verwijderd, maar men is tot de vaststelling gekomen dat dit enkel en alleen waar is indien men de rijst een nacht lang in water laat weken.

Professor Andy Meharg, verbonden aan de Queens University in Belfast, deed de test door rijst op drie verschillende wijzen klaar te maken...

In de eerste methode werd rijst op de klassieke manier gekookt: een kopje rijst met twee kopjes water in een kookpot doen, en gewoonweg het water er langzamerhand uit te laten stomen. Daaruit bleek dat het niveau arseen er nog grotendeels in aanwezig was.

Indien hij daarentegen vijf delen water aan één deel rijst toevoegde, en daarna het teveel aan water afspoelde, was het arseengehalte gehalveerd.

Maar, bij de derde methode, waarin de rijst een nacht lang in water werd geweekt, was er 80% minder arsenicum aanwezig.

De veiligste methode om rijst te koken, is: om het eerst en vooral 's nachts in water te laten weken, om die rijst dan in een zeef met water af te spoelen totdat het water helder wordt, laat de rijstkorrels uitlekken, en laat de rijst dan in vijfmaal zoveel water afgedekt op een zacht vuurtje in 10 à 15 minuten tijd gaarkoken. Eenmaal klaar, ga er dan met een vork doorheen om het te luchten en op te woelen.

Reeds in 2015 waarschuwde Andy Meharg ons van het giftige...

Toegegeven: indien je een Chinees restaurant bezoekt, kan je moeilijk vragen om die rijst op die manier klaar te maken, tenzij je een dag op voorhand boekt, en vraagt om het een nachtje in water te laten weken... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht