ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Betogers zonder maskers of social distancing in Berlijn

Duizenden betoogden tegen de coronamaatregelen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 1 augustus 2020 20:12

Ook in Duitsland zijn mondmaskers verplicht op het openbaar vervoer, in openbare gebouwen en in winkels, alsook bij binnenkomst en verplaatsingen in restaurants of cafés. De mondmaskerplicht geldt niet voor kinderen onder de 6 jaar. Er mag met maximum tien personen samengekomen worden en fysiek contact dient er tot een minimum beperkt te worden. Maar, enkelen zijn daar niet mee tevreden.

Om die reden werd er vandaag in Berlijn 'massaal' geprotesteerd tegen de nieuwe coronamaatregelen die de overheid had opgelegd. Een menigte van ongeveer zeventienduizend betogers  - op een bevolkingsaantal van 83 miljoen - marcheerde er door de straten zonder mondmaskers of social distancing. Wel hadden de organisatoren een opkomst van een half miljoen mensen verwacht.

"Wij willen de democratie terug," riepen de misnoegde betogers, die zich als "slaven voelden van de Duitse staat door mondmaskers en andere beperkende maatregelen". Ze waren er - ondanks alle 'wetenschappelijke bewijzen' - van overtuigd dat mondmaskers in geen enkele situatie het coronavirus kunnen helpen indijken, en dat de overheid speciaal verregaande maatregelen oplegt om de democratie te fnuiken.

Och, regeringen doen hun best om ervoor te zorgen dat er niet méér zieken of doden vallen. Of mondmaskers ja dan neen helpen?... Wie kan het écht zeggen? Jij? Ik weet het alleszins niet.

Wie gaat dat feestje betalen?...

In elk geval waren er meer dan 1.500 politieagenten aanwezig om de betoging in goede banen proberen te leiden, al was social distancing onmogelijk gezien de grote opkomst. Er waren geen meldingen van grote incidenten. Op meerdere plaatsen kwam de protestmars wel samen met tegenbetogers, die door politieagenten werden afgeschermd.

De politie maakte ondertussen bekend dat ze een klacht heeft ingediend tegen de organisator van de betoging, omdat de coronamaatregelen niet werden nageleefd...

Tussen haakjes: In België werden in de week van 22 tot 28 juli gemiddeld 448,1 mensen per dag besmet. Ook werden er elke dag 23 mensen met covid-19 in het ziekenhuis opgenomen.

Nawoord

De manifestatie moest normaal gezien aan de Brandenburger Tor worden ontbonden, maar heel wat deelnemers wilden aan het eind van de protestmars niet weggaan. De politie ontbond dan maar zelf de betoging. Bij de schermutselingen vielen er 45 gewonde agenten.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht