ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zelfs presidenten kunnen positief testen op het coronavirus

Brazilië betreurt al meer dan 65.000 coronadoden…
door Tsenne Kikke - woensdag 8 juli 2020 19:32

Intelligentie heeft niets te maken met het niveau van bewustzijn, waarvan er vier bestaan, en - volgens Gurdjieff - de mens er slechts twee van kent. Dit betekent dan ook, dat zelfs presidenten van een land zich op een tamelijke krankzinnige manier kunnen gedragen. Ik heb het nu niet over Donald Trump, maar over de 65-jarige Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die onlangs positief testte voor het nieuwe coronavirus.

Volgens krant 'O Globo' zou hij zaterdagavond al geklaagd hebben over vermoeidheid, nadat hij geluncht had met de Amerikaanse ambassadeur ter ere van Independance Day. Op die lunch waren ook verschillende leden van Bolsonaro’s kabinet aanwezig. Maandag kwamen de eerste berichten dat hij getest zou worden, nadat hij 38 graden koorts had gekregen en met een stevige hoest en spierpijn kampte. "Het was positief," vertelde Bolsonaro, met mondmasker, dinsdagmiddag aan een groep journalisten over zijn coronatest.

Hij vertelde ook hij nu hydroxychloroquine inneemt. Dat antimalaria medicijn heeft Bolsonaro nu in deze coronacrisis aan iedereen aangeprezen als een probaat middel tegen het virus, hoewel de meeste wetenschappers daar niet in geloven, en zelfs waarschuwen voor de gevaarlijke bijwerkingen. De president zei nochtans dat hij zich beter voelde, sinds hij de medicatie neemt. Hij voegde eraan toe dat zijn longen zijn onderzocht en dat ze schoon zijn.

Brazilië wordt hard getroffen door de coronapandemie, met meer dan 65.000 doden en 1,6 miljoen besmettingen. Toch heeft Bolsonaro de gevaren van het virus altijd geminimaliseerd, zelfs weggelachen. Maar vele Brazilianen lachten er niet mee. Uit protest tegen zijn nonchalante houding sloegen ze in maart en april avonden lang vanop hun balkons op potten en pannen.

Nadat corona al de eerste slachtoffers had gemaakt in het land, schepte de president nog op dat hij het virus wel zou overleven. Hij bleef de voorbije maanden deelnemen aan allerlei evenementen en ging daarbij, vaak zonder mondmasker, met iedereen die dat wilde op de foto. En, toen de gouverneurs van de Braziliaanse deelstaten in april beperkende maatregelen invoerden om het virus in te dammen, leidde de president zelf het protest tegen die coronamaatregelen. Hij noemde die "schadelijk voor de economie".

Het virus zelf was voor hem 'een fantasie van de media': niet meer dan 'een griepje'. "Met mijn eigen voorgeschiedenis als atleet zou ik me geen zorgen maken als ik de infectie zou oplopen", zei hij in het verleden. "Ik zou er niets van voelen, of het zou hooguit een griepje lijken."

Nu maar hopen, dat dat 'griepje' zijn hersenen niet verder heeft aangetast...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht