ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ongemaskerde man werd hardhandig aangepakt door een agent

Moraal van het verhaal: draag een mondmasker indien het wordt verplicht.
door Tsenne Kikke - maandag 27 juli 2020 0:47

Zaterdagmiddag liep het compleet uit de hand op de Trax Skatepark in Roeselare. Stadswachten voerden er op de naleving van de coronomaatregelen een controle uit. Eén van de aanwezigen, een zekere Franky Vlieghe uit Tielt, bleek geen mondmasker te dragen, en had ook niet de intentie om er één aan te doen. Het kwam tot een 'discussie'. Maar, omdat die dreigde te escaleren, riepen de stadswachten de hulp in van de politie. Een motard was eerst ter plaatse, sprak de man aan en vroeg naar diens identiteitskaart.

De 39-jarige Franky Vlieghe stelde zich allerminst meewerkend op. In plaats daarvan daagde hij de agent uit door hem “nazi” en “fascist" te noemen, waarop de agent zijn geduld verloor en hem een duw gaf. Daarna weigerde Franky nogmaals verschillende keren zijn identiteitskaart boven te halen. Daarop spoot de agent hem met pepperspray in het gezicht en gaf hij hem een slag. Een collega-agent kwam ter plaatse en de man werd ingerekend. Omstaanders filmden het hele gebeuren en zetten de beelden op sociale media.

“Het parket is ingelicht en we hebben een proces-verbaal opgesteld. Zondag zullen we kijken welke maatregelen we zullen nemen tegenover onze medewerker. We hebben de beelden in beslag genomen”, aldus Curd Neyrinck, korpschef van de politiezone Riho. Hij betreurt het voorval. “Het was onze intentie om dit weekend bijvoorbeeld te controleren naar het naleven van de nieuwste coronamaatregelen binnen de horeca. Het is echter niet de bedoeling op een dergelijke manier op te treden.”

Het parket liet zondag weten dat er een opsporingsonderzoek gestart zal worden naar de feiten en dat er een intern onderzoek komt bij de politie.

Natuurlijk voelde Franky Vlieghe zich achteraf verongelijkt. Wat had die agent dan moeten doen? Aan Franky heel beleefd vragen om achteraan op zijn moto te gaan zitten, om dan samen naar het dichtstbijzijnde politiekantoor te rijden?

Toegegeven: het gedrag van die agent is in geen geval goed te praten. Hij had gewoonweg de hulp van enkele collega's moeten oproepen, die met een wagen zouden aankomen. Maar, zou Franky daarin gewillig zijn ingestapt?

Kortom: best is de politie niet uit te dagen, en een mondmasker te dragen indien dat wordt vereist.

Nawoord:

Franky Vlieghe zei aan de Krant van West-Vlaanderen dat hij door zijn aanvaring met de politie met twee gekneusde ribben, bloedingen aan de voorarmen, schaafwonden in het gezicht, de hals, de borststreek, de knieën, en twee brandende ogen opgeschept zit.

In het bewuste skatepark is het dragen van een mondmasker verplicht voor wie niet aan het sporten is. Wie wel aan het skaten is, hoeft geen mondmasker te dragen. Vlieghe was naar eigen zeggen even aan het uitblazen toen de stadswachten toekwamen.

Dat is een gezonde uitleg, die hij aan de agent had kunnen geven, nadat hij gevolg had gegeven aan de vraag zijn identiteitskaart boven te halen. Indien die hem wilde geloven, natuurlijk - want, (1) in het filmpje is er geen skateboard te zien - tenzij die in dat rugzakje paste - en (2) als je aan de kant staat of zit, moet je er wél een mondmasker dragen.

Franky Vlieghe zei ook dat hij er geen spijt van heeft de agent “nazi” en “fascist” genoemd te hebben.

Nawoord

Franky Vlieghe riep achteraf op om de agent te ontslaan, omdat dat volgens hem 'de enige gepaste sanctie' is. Daar waren ontzettend veel mensen het niet mee eens. Franky Vlieghe werd plots een thema voor spotprenten en cartoons. Daarnaast werd er een petitie opgestart om de agent te steunen. Die petitie is al meer dan 33.000 keer getekend en 29.000 keer gedeeld.

“Bij deze open ik een petitie om de agent te steunen die een 39-jarig klein kind op zijn plaats zette. Oké, het was wat hardhandig, maar het begint tijd te worden dat de politie weer wat gezag krijgt op straat. Deze petitie zal worden door gegeven aan politie regio RIHO,” staat er op de petitie te lezen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht