ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog een beetje Corona-nieuws…

… aangevuld met enkele bedenkingen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 25 juli 2020 18:40

Daar waar in de week van 6 juli nog zo’n 534 Nederlanders na een test te horen kregen dat ze het coronavirus hadden opgelopen, waren dat er vorige week 987. Maar het virus slaat aldaar niet overal even hard toe. Zo lieten de cijfers zien dat het aantal nieuwe besmettingen vooral sterk toenam in Zuid-Holland, Noord-Holland en in Zeeland, waar bijna niemand in drukke straten een mondmasker draagt.

De meeste besmettingen vinden volgens het RIVM nog altijd thuis plaats. Dat betekent dat gezinsleden elkaar aansteken. Maar contactonderzoek wijst de laatste weken steeds vaker uit dat mensen het virus ook op het werk, tijdens afspraken met vrienden, op feestjes of in cafés verspreiden.

Wat België betreft... Vorige maandag werd het grootste aantal besmettingen sinds midden mei geregistreerd. Die dag ging het om 416 besmettingen, daar waar in de dagen vooraf het aantal niet hoger was dan rond de 120. Het totaal aantal besmettingen in België klokt nu af op 64.847.

"Laat dit een wake-upcall zijn."

Zo konden we gisteren lezen dat een meisje van 3 gestorven was aan de gevolgen van het coronavirus. Gevolgd met: “Er zijn nog meer sterfgevallen te betreuren, recent nog iemand van 18 jaar. Het is misschien uitzonderlijk dat jonge mensen overlijden aan Covid-19, maar laat het duidelijk zijn: niemand is immuun. Niemand kan het zich veroorloven om Covid-19 te negeren," ... en zo meer.

Maar, met wat er tussendoor werd vermeld, werd niet echt rekening gehouden, zijnde: 'Het kind had ernstige onderliggende aandoeningen...' “Mijn dochtertje leed aan spinale musculaire atrofie”, zo vertelde de vader van het meisje aan de Brusselse krant 'La Capitale'. Dat is een genetische spierziekte en het meisje was daardoor gehandicapt.

- Eigenlijk zouden we op de hoogte moeten worden gesteld van het reële corona dodencijfer. Overleden mensen dus, die niet met onderliggende aandoeningen, noch met een griep, te kampen hadden.

- Wat eveneens aan ons wordt verborgen gehouden zijn de straatnamen waarin coronaslachtoffers wonen - of, indien ze inmiddels gestorven zijn: waar ze verbleven. Want, indien ik wist dat er zo iemand in mijn straat woont/woonde, zou ik dubbel voorzichtig zijn. Sommige mensen zijn nu eenmaal drager van het virus zonder er zélf last van te hebben.

Zo schreef ik al dat sommige mensen, die positief worden getest, niet onmiddellijk aanvoelen dat ze ziek zijn. En, als ze het dagen later dan toch wel gewaarworden, hebben ze inmiddels al vele anderen besmet.

Nog erger is, dat 40% van al de besmette personen nooit ziek worden! Bijgevolg vertonen ze geen symptomen. Dit betekent dan ook, dat we geen idee hebben van wie de ziekte daadwerkelijk via de lucht verspreid...

Dit waren maar enkele bedenkingen.

In elk geval komt de Nationale Veiligheidsraad nu maandag al terug bijeen om de slechte evolutie van de coronacijfers te bespreken. Die Veiligheidsraad was pas gepland voor komende vrijdag, maar onder meer virologen en rectoren van de universiteiten hadden opgeroepen die te vervroegen. Daar werd gevolg aan gegeven. Doel: bekijken of er aanvullende nationale maatregelen moeten worden genomen. Voor de zoveelste maal: afwachten dus.

Mondmasker of geen mondmasker?

Geen mondmasker!???

Over revalidatie...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht