ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Naar waar kan je vandaag de dag nog veilig reizen?

Sommige mensen kunnen er niets aan doen, en verplichten zichzelf naar het buitenland te reizen.
door Tsenne Kikke - maandag 6 juli 2020 19:04

Antwoord: reis in je hoofd naar veilige oorden, bekijk YouTube-filmpjes - of, treed binnen in jezelf door aan Zelfkennis te doen, zijnde: het Kennen van jouw Zelf.

Oké, dat laatste was teveel gevraagd - want, wie kent zichZelf niet? Elke persoonlijkheid in de mens, maar ook elk van de honderdtallen kleine ikjes kunnen zichzelf tot het die Ene Ware Zelf uitroepen, om een seconde later door een ander ikje te worden vervangen. Anders gezegd: ik begrijp de mens die zichZelf niet kent. Maar, als we de vraag 'Naar waar kan je veilig reizen?' willen beantwoorden, kunnen we best de raad van virologen opvolgen door gewoonweg thuis te blijven.

Of, zoals Jasperina de Jong ons reeds in 1972 aanraadde: "We gaan van de zomer lekker nergens naartoe..."

Oeps! Toeristen die terugkeren? ... Daar heeft niemand aan gedacht.

Dat de corona-epidemie in België snel escaleerde omdat landgenoten besmet waren teruggekeerd uit de Italiaanse skigebieden, is intussen ruim bekend, maar door velen reeds vergeten.

En, wat virologen weken van tevoren al zagen aankomen, is nu ook gebeurd. Het opnieuw toelaten van (massa)toerisme naar meerdere landen in Europa werkt als een brandversneller voor het coronavirus. Zo waren er onlangs nieuwe uitbraken van het coronavirus in Spanje, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland, maar ook in de Italiaanse regio rond Venetië, delen van Marokko en andere populaire toeristische bestemmingen. In veel van die gebieden geldt opnieuw een lockdown.

Dit weekend waarschuwde viroloog Marc Van Ranst nog dat het “te vroeg is om naar het buitenland op vakantie te gaan”. Professor Steven Van Gucht trad hem bij: “Als je niet bereid bent om in quarantaine te gaan na je vakantie, vertrek je beter niet.”

Want: wat is een risicozone? Jij zou het kunnen weten, indien je ergens naartoe trekt om dan aldaar vast te stellen dat je het gebied de eerste weken of maanden niet mag verlaten, bijvoorbeeld.

Thuis blijven is de boodschap. Toch zijn er mensen, die per se naar het buitenland willen vertrekken, alsof ze er een dringende grote boodschap moeten gaan doen.

Wat nu?

Op vraag van de Vlaamse overheid is zondag de Risk Management Group (RMG) bijeengekomen om te bekijken hoe omgegaan moet worden met Belgen die terugkeren uit een regio in het buitenland die met een uitbraak van het coronavirus kampt. Die vergadering kwam er nadat er in Catalonië meer dan 200.000 mensen opnieuw in lockdown werden geplaatst.

Als gevolg van die maatregel paste de Belgische federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Spanje aan: naar oranje. Het is tot nader order niet mogelijk om El Segria binnen te komen of te verlaten, maar voor andere plaatsen in Spanje is er geen probleem. Wie met het vliegtuig uit Catalonië terugkeert, zal wel moeten aangeven waar hij is geweest en met wie hij contact had.

"We vragen hen ook om zich te laten testen bij de huisarts en thuis vrijwillig in quarantaine te gaan," zei federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block zondagmiddag.

Toegegeven: de toeristische sector heeft het zwaar te verduren door de coronacrisis. “We hadden hoop dat de sector zich een klein beetje zou herstellen. Maar die hoop is vervlogen, nu virologen hun oproep om niet op vakantie te gaan herhalen en er in sommige landen opnieuw regionale lockdowns zijn”, zei Cynthia Van Halewyck, kantoorhoofd van het Antwerpse reisbureau 'Coconut Travel'...

Kortom: België houdt de grenzen gesloten voor reizigers uit 15 landen die de Europese Unie veilig achtte. Het gaat om Algerije, Tunesië, Marokko, Rwanda, Servië, Montenegro, Georgië, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Uruguay, Japan, Zuid-Korea, Thailand en China

Corona woekert nog...

- In Catalonië moesten 200.000 Spanjaarden weer in lockdown. Het coronavirus is er duidelijk nog lang niet uitgeroeid.

- In Luxemburg zijn de coronamaatregelen opnieuw verstrengd. De voorbije veertien dagen zijn 60 op 100.000 inwoners besmet geraakt, een stijging van liefst 430 procent. In absolute aantallen gaat het wel slechts om 371 gevallen de voorbije twee weken. Toch komen er nu ‘bindende regels’ voor privéfeesten van meer dan twintig mensen, terwijl het eerder om ‘aanbevolen voorschriften’ ging.

- Na weken van relatief lage coronacijfers heeft Servië opnieuw de noodtoestand uitgeroepen in hoofdstad Belgrado. Inwoners moeten binnen mondmaskers dragen op openbare plaatsen en samenkomsten worden opnieuw beperkt. Onder meer voetbalwedstrijden met duizenden fans hebben wellicht bijgedragen in de nieuwe piek.

- Na de recente stijging in het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus, heeft de Kosovaarse regering in de hoofdstad Pristina en drie andere steden opnieuw een avondklok ingesteld. De avondklok wordt ingesteld van 21 uur tot 5 uur 's ochtends. "Tijdens die nachtelijke uren mogen personen hun woonst niet verlaten", klonk het in een regeringsmededeling. Eerder was er in het hele land al een avondklok van kracht van eind maart tot begin juni.

- In Zwitserland is bezorgdheid ontstaan nadat drie dagen op rij meer dan honderd nieuwe besmettingen zijn vastgesteld. De federale regering heeft er beslist dat vanaf maandag mondmaskers verplicht zijn op het openbaar vervoer en er komt ook een quarantaineplicht voor toeristen uit bepaalde landen.

- Zweden, het land dat bekendstaat voor zijn milde coronamaatregelen, zit nu al aan 71.419 besmettingen. Veruit het meeste van alle Scandinavische landen. De voorbije twee weken steeg het aantal gevallen ten opzichte van de veertien dagen ervoor met 26 procent.

- Ook in Kroatië, Albanië, Bulgarije, Roemenië, Oekraïne en Tsjechië zijn er de voorbije twee weken meer besmettingen dan de periode voordien, al gaat het meestal om bescheiden cijfers en lokale uitbraken.

- Indonesië heeft vandaag meer dan 1.200 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, wat op een totaal komt van 65.000 besmettingen en 3.200 doden. Op Bali zijn tot nu toe 1.900 gevallen van Sars-CoV-2 geteld en 23 mensen overleden.

- Een tweede golf van het coronavirus in Israël dwong de regering om een nieuwe lockdown af te kondigen. Alle cafés, nachtclubs, zwembaden en sportzalen worden tot nader order weer gesloten, en het openbaar vervoer wordt beperkt - op bussen mogen nog tot 20 passagiers. De heropstart van het toerisme, gepland voor augustus, werd uitgesteld.

- Pelgrims die dit jaar de hadj doen, de jaarlijkse bedevaart naar Mekka, zullen verplicht een mondmasker moeten dragen. Daarnaast moeten de gelovigen minstens anderhalve meter afstand houden en moeten te grote mensenmassa's vermeden worden. De maatregelen moeten zowel tijdens gebeden en religieuze rituelen, als in restaurants en tenten in acht worden genomen. Bovendien dienen de pelgrims jonger dan 65 jaar te zijn en mogen ze geen chronische ziekte hebben. De jaarlijkse bedevaart start dit jaar op 28 of 29 juli.

Het goede nieuws is dat de Belgische coronacijfers tamelijk stabiel blijven en we met geruststellende cijfers worden geconfronteerd, zijnde: slechts iets van een 84 besmettingsmeldingen per dag x 365 = 30.660/jaar, als het zo blijft doorgaan. Wat het aantal besmettingen betreft, staat het totaal nu op 62.016, en worden er dagelijks nog gemiddeld 11 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Nog mee goed nieuws?...

De 28.000 Belgische hoeren, of noem ze prostituees of sekswerkers, mochten sinds mei al terug aan de slag. Misschien, omdat de regering dan aan hen geen steunmaatregelingen diende uit te betalen... :-) Weet daarbij dat wellnesscentra en sauna’s daarentegen nog wel gesloten moeten blijven.

En, in Nederland?... Daar moeten de sekswerkers, och arme, tot 1 september wachten vooraleer ze hun activitieten - sorry: activiteiten - kunnen hervatten. Dit betekent, dat België vanuit Nederland nog immer veel sekstoeristen mag verwachten. Goed dus voor de Belgische economie.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht