ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Botswana zijn er al 356 olifanten op een mysterieuze wijze overleden

Botswana Studie toont onverklaarbare sterfgevallen…
door Tsenne Kikke - zaterdag 11 juli 2020 16:53

Sinds begin mei 2020 zijn er in de Okavango Panhandle vallei 356 olifanten dood aangetroffen. Van stropen is geen sprake, omdat hun ivoren slagtanden intact zijn gebleven.

"Veel karkassen bevonden zich in de buurt van natuurlijke waterputten," beweerde 'Elephants Without Borders', die een luchtonderzoek per helikopter uitvoerde. "Aan de houding van de olifantenkadavers kon men opmaken dat de dood snel en plotseling optrad. Velen waren voorover gevallen en staken met hun slagtanden in de grond."

In Botswana zijn er iets van een 135.000-tal olifanten. Maar ze maken deel uit van een politieke kwestie, vanwege het beleid van president Mokgweetsi Masisi, die vorig jaar een jachtverbod ophief, en zei dat er meer gedaan moest worden om te voorkomen dat de dieren de gewassen beschadigen en af en toe dorpelingen vertrappelen.

Dat veroorzaakte een wereldwijde terugslag van natuurbeschermingsorganisaties, met inbegrip van dreigementen met reisboycots. Het toerisme is namelijk goed voor een vijfde van het bruto binnenlands product van Botswana.

Elephants Without Borders zei dat haar pogingen om samen te werken met de overheid werden afgekeurd. "We herhalen onze talrijke pogingen om het Ministerie van Natuur en Nationale Parken te steunen om deze escalerende en massale olifantensterfte aan te pakken. Snelle actie en openbaarmaking van de resultaten van het onderzoek zijn nodig om een mogelijk public relations fiasco af te wenden."

De waarnemend directeur van het Department of Wildlife and National Parks, Cyril Taolo, en de regionale wildlife directeur in het gebied, Dimakatso Ntshebe, beantwoordden geen telefoongesprekken. Wel verklaarde iemand van het ministerie van milieu dat drie laboratoria in Zimbabwe, Zuid-Afrika en Canada werden aangeduid om de monsters van de dode olifanten te verwerken.

Van vergiftiging is geen sprake, aangezien er geen dode gieren en andere aaseters in de buurt werden aangetroffen.

Elephants Without Borders registreerde ook een aantal levende olifanten die "zwak, lethargisch en vermagerd schenen te zijn. Sommige olifanten leken gedesoriënteerd, hadden moeite met lopen, vertoonden tekenen van gedeeltelijke verlamming of mankheid in hun poten. Een olifant werd waargenomen die alsmaar in cirkels rondliep, en niet in staat was om van richting te veranderen, hoewel hij werd aangemoedigd door andere leden van de kudde."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht