ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een mondmasker dragen versus geen mondmasker dragen

"Draag een mondmasker!" is een blijvend advies.
door Tsenne Kikke - donderdag 2 juli 2020 16:39

Alhoewel in veel landen de lockdown regels aan het versoepelen zijn, en bedrijven weer hun activiteiten opstarten, is de Covid-19 nergens naartoe gegaan. Anders gezegd: die is hier en daar nog immer aanwezig. Dit betekent, dat het dragen van een masker nu even belangrijk is als een maand of twee geleden. Maar, maskers worden echter enkel en alleen aanbevolen en worden daardoor op veel plaatsen niet verplicht. Toch maakt het dragen van een masker een groot verschil...

Onderzoeker Rich Davis, bijvoorbeeld, liet iedereen op Twitter met een eenvoudig experiment met agar-culturen zien hoe belangrijk het dragen van een masker is.

De wetenschapper toonde aan dat maskers de verspreiding van respiratoire druppels en bacteriën sterk verminderen. "Dit type demonstratie is niet nieuw, wat een van de redenen is waarom ik zeer verbaasd ben over de enorme online respons."

Bekijk het filmpje en zie voor jezelf wat een verschil het dragen van een masker maakt. Houd er wel rekening mee dat hij met bacteriën werkte, niet met virussen.

Toegegeven: nu de zaken na de coronaviruspandemie langzaam weer normaal worden, is het misschien verleidelijk om alle veiligheidsmaatregelen te vergeten en met ons leven verder te gaan zoals we dat vroeger deden. Maar de wereld is inderdaad op een onherkenbare manier veranderd en er is geen andere keuze dan daarmee om te gaan.

En, voor al degenen die geen maskers willen dragen met als reden (1) dat de dreiging voorbij is - of, omdat (2) een masker ons toch niet beschermt tegen het inademen van het virus - of, (3) vanwege de klassieke uitspraak: "ik kan niet ademen met een masker op", had een dokter op dat laatste iets te zeggen.

In feite heeft dr. Megan Hall een experiment uitgevoerd op het dragen van 4 verschillende maskers gedurende 5 minuten om te zien hoe ze haar hartslag en zuurstofniveau beïnvloedden. De resultaten vind je hieronder, en als ze jou niet overtuigen, zal niets dat kunnen doen.

Conclusie: Maskers werken preventief.

Vergelijk ze met een airbag en een veiligheidsgordel in de auto...:
... die zijn écht nuttig in het moment dat je ze écht nodig hebt.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht