ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Roddel: How my family created the world’s most dangerous man

Officieel verschijnt het werk pas op 14 juli, maar passages verschijnen al in de media. Trump zou het bedriegen als een ‘way of life’ hebben omarmd.
door Tsenne Kikke - woensdag 8 juli 2020 23:18

De 55-jarige Mary L. Trump, Donald Trump's nichtje noemt haar oom een emotioneel beschadigd mens, en diens ‘sociopathische’ vader, Fred senior, de hoofdschuldige daarvoor.

"Donald Trump is een kind in het lichaam van een volwassene, emotioneel nooit gerijpt en constant hongerend naar aandacht. Liegen en bedriegen, zo is Donald Trump opgevoed. En dat doet hij nog altijd. Al sinds zijn jeugd is liegen en bedriegen en afdreigen zijn natuurlijke manier van doen, en hij ziet mensen alleen in termen van hoeveel geld ze waard zijn."

Donald Trump heeft als student een vriend betaald om in zijn plaats zijn toelatingsexamen voor de universiteit af te leggen. Dat schrijft Mary in een schandaalboek met de explosieve titel ‘Te veel en nooit genoeg: hoe mijn familie de gevaarlijkste man ter wereld heeft gemaakt’. Volgens haar is de Amerikaanse president opgegroeid met de filosofie dat hij moet liegen en bedriegen. “En dat doet hij nog altijd.”

Vermeende examenfraude door Donald Trump, dus. “Dat kon gemakkelijker in tijden dat er nog geen elektronische identiteitskaarten bestonden en computergegevens werden opgeslagen."

Het zijn citaten uit 'Too much and never enough: How my family created the world’s most dangerous man' van Mary Trump, die gisteren uitlekten via diverse kranten zoals 'The New York Times', de 'Washington Post' en 'The Guardian'.

De familie Trump probeert de publicatie van het boek, aangekondigd voor 14 juli, via de rechter tegen te houden. Hoewel een rechter in New York het verzoek tot censuur al heeft afgewezen, is er vrijdag opnieuw een hoorzitting. Door de lekken verzekert Mary Trump dat ze nooit meer volledig de mond gesnoerd kan worden.

'Too much and never enough' is een mix van een bittere familiegeschiedenis en een psychologische analyse van de president. Mary Trump is de dochter van Fred Trump jr, Donald Trump's oudere broer: het zwarte schaap van de familie dat al op zijn 41ste stierf aan een hartinfarct, veroorzaakt door zwaar alcoholisme. Ze is bovendien klinisch psychologe van beroep, wat haar inschattingen van oom Donalds psyche wat geloofwaardiger maakt, al heeft ze die nooit onderzocht.

Het boek is in voorverkoop al een bestseller. Maar het probleem met het boek van zijn nichtje lijkt – op basis van de hoogtepunten – dat er niet veel in staat dat niet al eerder gepubliceerd is. Trump's levensverhaal is al vele keren beschreven in vaak ontluisterende boeken, en zijn karakteranalyse als een amorele narcist die alleen aan geld, macht en zelfbewieroking denkt, kan bezwaarlijk baanbrekend genoemd worden.

Slimmere schoolmakker

Het meest opvallende nieuwsfeit is bovendien iets wat Mary Trump beweert, maar niet kan bewijzen. De president onderlijnt vaak dat hij een genie is. Hij voert dan aan dat hij aan de 'Wharton School of Economics' van de University of Pennsylvania heeft gestudeerd – ‘de moeilijkste school ter wereld’. Daar zijn al vaker vragen bij gesteld: heeft hij daar ook iets gepresteerd? Michael Cohen, Trump's voormalige privé-advocaat, verklaarde onder eed dat hij alle instellingen waar Trump ooit studeerde, moest afdreigen om nooit resultaten te publiceren. 'The New York Times' ploos ook uit dat zijn toelating aan die instelling gebeurde in aanwezigheid van vader Fred Trump, en dat de man die de beslissing nam ‘een vriend van de familie’ was.

Niettemin gaat de beschuldiging van Mary Trump, dat Donald een hyperintelligente schoolmakker heeft betaald om zijn SAT-toelatingstests voor de elite-universiteit in zijn plaats te doen, nog een stap verder. Het nichtje levert daarvoor echter geen bewijzen aan. De betrokkene, ene Joe Shapiro, is overleden. Zijn weduwe – tennisster Pam Shriver, die als dubbelpartner van Martina Navratilova 21 grand slams behaalde – zegt dat ze ‘hierover nooit iets gehoord heeft en dat haar man zoiets nooit zou doen’.

De kracht van Mary Trump's boek, zo lijkt het op basis van de gelekte fragmenten, is hoe ze haar grootvader Fred Trump aanduidt als de hoofdschuldige voor wat Donald Trump is geworden. "Fred Trump was een sociopaat, zijn zoons moesten 'killers' worden. Die dreigende, dominante man heeft Donald karakterieel vernietigd, door al vroeg in het leven diens kansen te kortwieken om een normaal spectrum aan menselijke emoties te ontwikkelen."

Volgens Mary Trump was Fred senior niet in staat tot enige liefde. "Hij eiste alleen maar absolute gehoorzaamheid, en wilde dat zijn zoons killers werden net als hij." De oudste zoon, Freddy jr, zeven jaar ouder dan Donald, had dat niet in zich. Hij had een passie voor vliegen, werd piloot en trouwde met een stewardess. Hij toonde geen interesse in het onroerendgoedimperium van zijn vader, waardoor Fred senior een hekel kreeg aan zijn zoon en hem constant vernederde.

De zwakke zoon

Volgens Mary Trump was Donald Trump al van kindsbeen af doodsbang om dezelfde verachting te beurt te vallen, en wapende hij zich tegen het gebrek aan liefde door een voorliefde voor liegen, pesten en agressief gedrag te ontwikkelen. Geleidelijk aan begon Fred sr. waardering te krijgen voor ‘het zelfvertrouwen en de branie van Donald, en diens onverzadigbare verlangen om regels en principes aan zijn laars te lappen. Zo gaat dat met sociopaten: ze coöpteren andere sociopaten, die net als zij meedogenloos zijn en geen tegenspraak dulden.’ Volgens Mary Trump verklaart dat hoe Donald de rechterhand werd van zijn vader. Tegen zijn oudere broer zou Donald ooit gezegd hebben: "Pa heeft gelijk. Je bent een piloot, niets meer dan een veredelde buschauffeur."

Mary Trump zal ongetwijfeld kritiek over zich heen krijgen. Een woordvoerster van het Witte Huis reageerde al dat ze dit boek alleen heeft geschreven voor het geld. Andere bezwaren zeggen dat ze uit wrok handelt.

Mary schrijft, dat in 1981, op de avond toen haar vader stervende was, niemand hem naar het ziekenhuis wilde brengen. Donald Trump ging liever naar de bioscoop. Freddy ging er dan maar op eigen houtje naartoe en stierf er aan een hartaanval. Donald Trump maakte haar vader, in zijn ogen een zwakkeling, voortdurend belachelijk.

Maar Mary Trump was wel degelijk een lid van de familie, en had tot zowat 20 jaar geleden veel contact met de andere Trumps – ook al was ze niet bepaald de lieveling van opa. Uiteindelijk geraakten zij en haar broer pas écht gebrouilleerd met de rest van de familie toen de erfenis van Fred senior bekendgemaakt werd. De twee kinderen van de ‘zwakke zoon’ kregen 200.000 dollar – een habbekrats in vergelijking met het familiefortuin.

Na lang juridisch gehakketak werd er uiteindelijk wel een regeling getroffen binnen de familie. Volgens een andere broer, die het voortouw heeft genomen in de poging het boek te laten censureren, hield die regeling de verplichting in om nooit over de familiegeschiedenis uit de biecht te klappen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht