ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

SpaceX lanceerde vandaag opnieuw 58 satellieten

Elon Musk verovert met zijn SpaceX meer en meer de ruimte.
door Tsenne Kikke - zaterdag 13 juni 2020 16:38

'Starlink' is een satellietnetwerk in opbouw van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor het aanbieden van internettoegang. Vandaag om 11.21 uur onze tijd heeft dat ruimtevaartbedrijf opnieuw 58 satellieten gelanceerd voor het breedbandnetwerk. Die lancering is succesvol verlopen.

Zichtbaarheid

Ze waren bij ons niet aan de hemel te zien, omdat de lancering voor ons bij klaarlichte dag gebeurt. Vanavond is er wel kans om eerdere Starlinksatellieten aan de hemel te spotten. Zij bewegen van west naar oost. De helderheid verschilt van satelliet tot satelliet.

Het is de derde lancering in drie weken tijd. Eind vorige maand schreef het bedrijf geschiedenis door voor het eerst in bijna tien jaar NASA-astronauten vanop Amerikaanse bodem richting ruimte te lanceren, in het nagelnieuwe toestel 'Crew Dragon'. Enkele dagen later werden 60 Starlink-satellieten de ruimte ingestuurd.

Vandaag werden dus opnieuw 58 van die satellieten gelanceerd, waardoor er nu al meer dan 500 Starlink-satellieten in een lage baan rond de aarde zweven. Het uiteindelijke doel is om in de loop van dit jaar nog zowat duizend stuks lanceren - en, in de komende jaren nog duizenden. Er is sprake van 12.000 sruks.

Starlink

Starlink is vooral bedoeld voor regio’s zonder snel internet, of afgelegen gebieden. Indien alles volgens plan verloopt, zou Starlink later dit jaar al operationeel kunnen worden in Noord-Amerika.

Door duizenden satellieten in een lage aardbaan te plaatsen hoopt het bedrijf wereldwijd breedbandinternet te kunnen leveren; dit, tegen een prijs die vergelijkbaar is met huidige (bekabelde) internetverbindingen. De gebruiker heeft hiervoor een antenne nodig die 'zo groot als een pizzadoos' is. Elon Musk wil met Starlink drie tot vier procent van de internetmarkt bedienen.

Niet iedereen juicht bij het Starlink-initiatief. Astronomen op de grond vrezen immers voor hinder bij hun waarnemingen. Terwijl de afvalberg in de ruimte groeit, stijgt bovendien het gevaar voor botsingen van afgedankte satellieten met nog operationele kunstmanen.

Bron:  Wikipedia & HLN

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht