ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nieuwe spookhuiservaring in Japan

Sommige mensen hebben ze nu en dan eens een stevige kick nodig…
door Tsenne Kikke - donderdag 25 juni 2020 19:48

Op elke kermis zijn er - naast kinderen - altijd mensen te vinden die graag spookhuizen bezoeken. Van deze laatsten bestaan er twee soorten. Bij het eerste type, de zogenoemde walkthrough, verkent de bezoeker het spookhuis te voet. Bij het tweede type, de darkride, neemt men plaats in een wagentje. Bij beide types maken speciale effecten de ervaring realistischer. Lichten, geluiden, rookmachines, ensceneringen, animatronics of acteurs creëren een enge sfeer. Sommige van deze attracties worden niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen, en soms gelden er leeftijdsbeperkingen.

Misschien heb jij, beste lezer, zo nu en dan ook een beetje extra horror in jouw leven nodig om, bijvoorbeeld, jouw gedachten af te leiden van de dagelijkse coronavirus horror?  

Eigenlijk moet je daarvoor in Japan zijn - want, daar bestaat nu een derde soort. Een bedrijf uit Tokio, 'Kowagarasetai' genaamd, biedt een drive-in spookhuiservaring aan, waar een bende bloeddoordrenkte zombies jouw wagen besmeuren; dit, terwijl jij vanuit die veilig, afgesloten autoruimte 'rustig' toekijkt...

Vanwege de moeilijke tijden ten gevolge van de veroorzaakte COVID-19 angsten, daalde het aantal klanten van zijn spookhuisattracties, en kwam de eigenaar ervan, een zekere Kenta Iwana, met deze zogenaamde 'ingenieuze drive-in oplossing' voor te pinnen.

Zo ging het er vroeger aan toe...

Met het gloednieuwe drive-in concept wordt er een enge soundtrack in de voertuigen van de deelnemers geïnstalleerd, terwijl een groot aantal ondoden de auto aanvallen. Het achtergrondverhaal gaat over een 'afschuwelijk incident' dat zich in een garage afspeelt. Van zodra men driemaal toetert, breekt de Zombie Apocalyps los. En, alhoewel iedereen op voorhand weet dat het allemaal geënsceneerd is, denken hersenen in die momenten er totaal anders over... Probeer het maar eens voor jezelf uit.

"We maken jouw auto bloederig, als je dat wilt. En, na afloop kan je er een herdenkingsfoto van laten maken", staat er op de website afgedrukt. In kleine lettertjes wordt echter wel gewaarschuwd dat het bloed niet volledig kan worden afgeveegd, waardoor er misschien een uitstapje naar een (spookachtige?) carwash nodig is.

Via 'Instellingen' kan je kiezen in welke taal het moet worden vertaald; maar, verwacht er niet al teveel goeds van...

Wil je er ook een beetje anders uitzien?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht