ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Was jouw aardbeien!

Hoe en waarom je jouw aardbeien zou moeten wassen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 22 mei 2020 18:00

Hoogstwaarschijnlijk wassen we allemaal onze aardbeien. Maar, wassen we ze wel grondig genoeg? Want, ze gewoonweg onder de kraan afspoelen, is blijkbaar niet goed genoeg

Om die reden vind je op YouTube verscheidene filmpjes over hoe je jouw aardbeien zou moeten wassen. De ene zegt: "In koud, gezouten water", de andere: "Gebruik warm water" en nog iemand anders zal jou de raad geven om er, naast zout, ook nog eens een scheutje azijn bij te voegen. Daarnaast lezen we dat je de aardbeien 5 minuten in dat gezouten water moet laten weken, omdat dat meer dan voldoende is, daar waar anderen een half uur aanraden.

Kortom: test het voor jezelf uit! En, hoe grondiger je ze wast, hoe minder kans om pesticiden en beestjes naar binnen te werken.

Professionele aanpak

Waterachtige aardbeien?

Beestjes...

Als je wormpjes ziet, is de kans groot dat het om nakomelingen gaat van de bananenvlieg of fruitvlieg. Deze vlieg voelt zich meestal aangetrokken tot bessen, zoals frambozen, bramen, bosbessen en aardbeien. Sommige soorten ervan leggen hun eitjes in vers fruit, vaak voor de oogst, in plaats van in overrijp of rottend fruit zoals andere soortgenoten.

Naar het schijnt is een zoutoplossing een goede manier om pesticiden van fruit en groenten af te wassen. Maar de instructies voor het verwijderen van insecten hangen een beetje in de lucht.

Nogmaals: sommigen zeggen vijf minuten laten weken, anderen zeggen tot 30 minuten. Sommigen raden koud water aan, terwijl anderen denken dat warm water het beste is, omdat zout er sneller in oplost. Witte azijn aan toevoegen?... Probeer het eens uit. Maar iedereen is duidelijk over één ding: je moet ze daarna goed afspoelen, anders smaken de aardbeien veel te zout. En, weinigen houden van een toegevoegd azijnsmaakje...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht