ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Streven naar Verlichting via de Weg van de Monnik

Wel roeping draag jij in jezelf mee?…
door Tsenne Kikke - zaterdag 2 mei 2020 20:19

De mens wordt geboren, leeft en sterft. Zo zijn er mensen die aan dat tijdelijke leven extra betekenis willen geven door, bijvoorbeeld, aan Zelfkennis te doen. Natuurlijk zijn er anderen die hun vrije tijd aan andere dingen willen besteden, zoals postzegels verzamelen, naar voetbalmatchen gaan kijken, op café gaan, tv kijken, ... om maar enkele dingen op te noemen. Tenslotte doet elke mens met zijn leven wat hij zelf wil, nietwaar? Ik bedoel: in de veronderstelling dat de mens over een 'persoonlijke wil' beschikt, natuurlijk.

Feit is: velen voelen zich niet geroepen om aan het potentiële innerlijke te werken.Of, ze voelen zich wél degelijk geroepen, maar - terwijl de Geschonken Tijd voorttikt - doen ze er niets mee. Doch, er zijn uitzonderingen...

De Zelfkennis waarover ik het altijd heb, hoofdzakelijk gebaseerd op de leerstellingen van Gurdjieff, wordt ook weleens de 'Vierde Weg' genoemd. Deze is heel verschillend van de 'Weg van de Monnik'.

Toch is het interessant om 'Een dag uit het leven van een Boedhistische monnik' te bekijken, teneinde er een klein idee van te verkrijgen. Misschien is dat leven iets voor jou...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden. -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht