ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog meer Corona-nieuws: ditmaal aangaande verspreiding

Hoe snel verspreidt het corona-virus zich?
door Tsenne Kikke - maandag 11 mei 2020 16:30

In een filmpje is te zien is hoe snel een virus zich in een zelfbedieningsrestaurant kan verspreiden als mensen in groep gaan eten. De videoclip werd door de Japanse openbare omroep gemaakt in samenwerking met enkele wetenschappers.

Voor hun experiment tafelden tien mensen samen en konden ze eten aan het buffet gaan afhalen. Eén van hen speelde de rol van de besmette persoon en kreeg fluorescerende verf op één van zijn handpalmen. Vervolgens ging iedereen naar het buffet en genoten ze van een heerlijke maaltijd.

Misschien heb je deze blog al gelezen: 'A sneeze can launch germs much farther than 6 feet…' en vooral het filmpje bekeken. Dankzij andere experimenten worden we stilaan meer en meer bewust van bepaalde risicogebieden én van het feit hoe belangrijk ventilatie is.

Enkel zien, is misschien eindelijk geloven waarom het dragen van een mondmasker vandaag de dag zo belangrijk is. Zelfs tijdens een gewoon gesprek met iemand...

De meeste landen doen het goed, maar in de Verenigde Staten wordt er niet getest...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht