ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Middel tegen Covid-19 mag worden getest, maar het Coronabeleid is inhumaan

Wat het Coronabeleid aangaat, heeft eenieder wel een eigen mening. Ook dr. Erwin Kompanje…
door Tsenne Kikke - woensdag 20 mei 2020 19:01

In navolging van vorige blog konden we vandaag lezen dat er in België een geneesmiddel, dat patiënten met Covid-19 kan helpen, mag getest worden op een vijftigtal mensen. Het federale geneesmiddelenagentschap FAGG heeft een klinische test goedgekeurd. Dat meldde 'Le Soir' vandaag.

Het gaat om een geneesmiddel dat positieve effecten kan hebben voor patiënten met ademhalingsmoeilijkheden: één van de symptomen van de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus.

Het gaat om het kandidaat-medicijn Sarconeos van het Franse biotechbedrijf Biophytis, dat in de tweede van drie testfases zit. Het middel moest eigenlijk dienen voor de behandeling van neuromusculaire aandoeningen.

De test in België begint in een ziekenhuis in Mechelen, maar andere zorginstellingen kunnen volgen. Het start met een vijftigtal patiënten met ernstige symptomen, en in een tweede fase kan de test nog uitgebreid worden met 180 patiënten. Iets totaal anders...

"Coronabeleid is inhumaan," beweerde dr. Erwin Kompanje...

We leven in een wereld waarin mensen kunnen overlijden, vooral personen met gezondheidsproblemen, waaronder veel ouderlingen. En, Covid-19 kan - net als een gewone griep - dat proces versnellen. Het kan natuurlijk ook jonge mensen raken wiens symptomen nog niet zichtbaar waren. Maar, dat mensen komen te overlijden vanwege een tijdelijke isolatie, betwijfel ik. Wel kan het onrust, spanningen, zinsbegoochelingen, et cetera, in lichamen teweegbrengen. Maar, eraan sterven? Eén op de 100, misschien.

Toegegeven: die isolatie - en zelfs de social distancing - worden sterk overdreven. Bovendien mag noch de economie, noch de sociale omgang er in de toekomst nog verder onder lijden. We hebben daarvan een bewijs gehad, en: genoeg is genoeg, vind ik.

Nogmaals: De kunst bestaat er uit om (1) een overlijden als een natuurlijk iets te aanvaarden, en (2) ermee leren om te gaan. Om die reden aanvaard ik Erwin's slotwoorden: "Dat overlijden is ook een schade, maar die schade is minder groot ten opzichte van de schade die we aanrichten door deze maatregelen."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht