ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Japanse monnik streeft naar de Vleeswording van Acala en naar Verlichting

Indien je Verlicht wenst te worden, moet je je aansluiten bij de boeddhistische Tendai sekte.
door Tsenne Kikke - zondag 3 mei 2020 23:51

Spirituele verlichting is iets dat velen in de wereld van het boeddhisme -  in navolging van Boeddha - wensen te bereiken. In het Westen wordt er aan mensen wijsgemaakt dat ze het, bijvoorbeeld, via meditatie- of yoga-oefeningen kunnen bereiken, en natuurlijk kan de onwetende mens er niets anders aan doen dan het te geloven, en het dus eventueel voor waarheid aannemen.

Toch zijn er sommigen die het willen uittesten, maar voor zover ik weet is er tot op heden geen enkele yoga- of meditatiebeoefenaar er verlicht van geworden, tenzij in zijn/haar verbeeldingswereld. Indien ik me vergis, laat het me alsjeblieft weten, hé!

In Japan doet men andere dingen om 'verlicht' te worden, waaronder negen dagen in leven blijven zonder te eten, te drinken of te slapen. Ooit al eens geprobeerd?... Niet doen: je overleeft het niet!

In elk geval is het de 41-jarige Japanse monnik Kogen Kamahori, die het als 13de op de Trofeelijst, tot een goed einde heeft kunnen brengen. Hij maakt deel uit van de Tendai sekte.

Nadat hij het negendaagse ritueel achter de rug had, verzamelden een 600-tal Japanners zich aan de voet van de berg Hiei. Ze wilden er de boeddhistische monnik begroeten en feliciteren. Kamahori zou tijdens zijn negen dagen bovendien tot 100.000 keer de mantra van de boeddhistische godheid Acala gezongen hebben, en voortdurend hebben rechtgestaan .

De uithoudingsproef staat gekend onder de naam ‘Doiri’ - hetgeen 'toetreden tot de hal' betekent - en maakt deel uit van een trainingsprogramma van zeven jaar teneinde ‘spirituele verlichting’ te bereiken.

Het gehele programma hield eveneens in dat hij 1.000 niet-opeenvolgende dagen rond de berg Hiei moest wandelen, een tocht van in totaal rond de 40.000 kilometer.

Natuurlijk zijn er weinigen die erin slagen om de ‘Doiri’ tot een goed einde te brengen. De sekte gelooft, dat indien een mens de doiri succesvol uitvoert, men de levende incarnatie wordt van Acala, uitgebeeld als een krachtige krijger, die de gelovigen met een vlammend zwaard beschermt.

Voetnoot: Niemand beter dan een Kogen Kamahori weet, dat niets kan bereikt worden zonder superinspanning - niets, maar dan ook helemaal niets. Hoe meer je lichaam afziet, hoe meer je beseft dat jij jouw lichaam niet bent. Natuurlijk wordt een mens er niet door verlicht, maar men leert wel bewust lijden. "En,enkel en alleen bewust lijden, heeft zin," beweerde Gurdjieff indertijd.

Zo zei een andere monnik, de 96-jarige Tendei: "De pijn en het lijden zijn niet belangrijk. Pijn en lijden zijn enkel de symptomen van de inspanning die je in je taak hebt gelegd."

Wat een mens, die deel uitmaakt van die Tendai sekte, allemaal moet verwezenlijken vooraleer hij tot een 'heilige man' kan worden uitgeroepen, kan onmogelijk vergeleken worden met de dingen die men ons hier in het Westen soms wijsmaakt, nietwaar? Al hetgeen hier aangeboden wordt, kunnen we gerust onder de noemer 'Entertainment' onderbrengen, en ze brengen de mens in een nog veel diepere slaap.

Neem Zelfkennis, bijvoorbeeld, zijnde 'Het Kennen van het Ware, Innerlijke Zelf'...; van de honderdduizenden lezers, die in de laatste 15 haar deze website hebben bezocht, is er nog geen één aan durven beginnen. Ben jij de eerste, misschien?... :-)

In elk geval: het filmpje bekijken, vraagt niet al teveel inspanning, hoop ik.

Wel is het een feit, dat Kogen Kamahori - volgens mij - wel degelijk een eerlijke, egoloze mens kan worden genoemd, en pocht dus niet vanuit zijn Ego. En, dit alleen al maakt hem zo uniek en zeldzaam. Anders gezegd: hij verdient mijn respect.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden. -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht