ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wat een antwoord van de jonge Albert Einstein!

Heeft God, indien je in zijn bestaan gelooft, het kwade geschapen?
door Tsenne Kikke - donderdag 2 april 2020 17:04

Sommige mensen hechten geloof aan de één of andere godheid.

Zo bestaan er momenteel meer dan 4.000 religies, sekten en gemeenschappen, met aan het hoofd de een of andere oppergod. Zo telt het Hindoeïsme bijvoorbeeld meer dan 30 miljoen goden, godinnen en halfgoden. Feit is, dat er in mensen - die het goddelijke buiten zichzelf zoeken - 'iets' ontbreekt.

Zouden we dan evenzeer kunnen beweren, dat...

- Het kwade het ontbreken is van het goede?
- Koude: het ontbreken van warmte?
- Leegte: het ontbreken van volheid?
- Onwetendheid: het ontbreken van kennis?
- Duisternis: het ontbreken van licht?
- Ziekte: het ontbreken van gezondheid?
- Geloof: het ontbreken van een écht weten? ...

... en zo meer.

Het is bijna onmogelijk om een lijn te trekken tussen geloof en bijgeloof. Zelfs indien een mens in het bestaan van de duivel geloof hecht, gun die persoon dan maar die overtuiging.

Wie, tenslotte heeft die duivel geschapen? Laat dat denkbeeldige wezen dan ook zijn aangewezen duivelse taak uitvoeren, nietwaar? Weet, dat hij niets anders kan, net als een engel niet anders kan dan de opgelegde taak uit te voeren. Verwijt die duivel niets: hij doet zijn werk.

Anderzijds heeft hij niet al te veel te doen - want, veel mensen zondigen uit zichzelf. :-)

Zowel duivels als engelen - indien je erin gelooft - zijn dus willoos. Enkel en alleen het hogere menstype beschikt over een zogenaamde 'vrije wil'.

Anders gezegd: de gewone sterveling hoeft dus niet blijvend aan zijn aangeboren animale geaardheden, of onmenselijke neigingen, toe te geven, en kan dus - door, bijvoorbeeld, aan Zelfkennis te doen - uitgroeien tot een volwaardige mens.

Maar, wie in godsnaam stelt daarin enige interesse? Laten we bidden...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden. -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht