ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Verpleegkundige deed oproep aan corona-overtreders

"Jullie maken het ondraaglijk," beweerde ze.
door Tsenne Kikke - zondag 12 april 2020 19:30

Na drie weken op de afdeling intensieve zorg had Elke Loots, doctoraatsonderzoeker aan de UAntwerpen, een duidelijke boodschap voor diegenen die zich niet houden aan de maatregelen. 'Jullie maken het voor ons en voor de mensen die ziek worden ondraaglijk', schreef ze op Facebook.

'Na 3 weken Covid-19 intensieve zorgen patiënten te verzorgen en alles - maar dan ook alles - te geven om deze patiënten stabiel te krijgen heb ik vandaag mijn eerste breekpunt en wil ik dit even delen', begon de verpleegkundige haar bericht dat intussen al meer dan 6.000 keer gedeeld is.

'Deze patiënten, allemaal een grootouder/ouder/broer/zus/zoon/dochter/... van iemand zijn heel erg onstabiel en hebben daarom ook intensieve verzorging nodig. Mijn team en ik geven ons hier voor de volle 100% voor en lopen zelf ook een hoog risico om besmet te worden. Ik klaag hier echt niet over want ik doe dit met volledige overtuiging. Wel bereik ik mijn breekpunt wanneer ik zie dat mensen het totaal niet begrijpen of niet willen begrijpen en gewoon hun goesting doen!'

'Heel fijn dat je jarig bent, je vrienden op bezoek krijgt, samen lekker gezellig met zijn alle zit te drinken, lekker gezellig samen zijn met dit goede weer en die vrije tijd die jullie hebben maar wees aub niet zo egoïstisch door anderen op deze manier in gevaar te brengen en te zorgen dat wij nog langer in deze omstandigheden moeten werken, dit is echt niet oké', ging ze verder.

'Gebruik je gezond verstand'

De verpleegkundige nodigde ook iedereen die de maatregelen niet respecteert om eens een dag met haar rond te lopen in het ziekenhuis, zodat ze beter begrijpen hoe erg de situatie werkelijk is en hoe zwaar het is om voor Covid-patiënten te zorgen: 'Ik nodig jullie graag eens uit om een shift met ons mee te draaien, uren en uren in verschrikkelijk warme pakken te werken, niet naar het toilet kunnen gaan en niet kunnen drinken/eten, nog maar te zwijgen van de drukletsels van de maskers en dan heb ik nog niet over de werkdruk en het mentale aspect die Covid-19 voor ons met zich mee brengt.'

Verder vroeg Loots dat mensen hun gezond verstand gebruiken en anderen niet in gevaar brengen omdat dat de situatie voor de artsen, verpleegkundigen en zieken nog ondraaglijker maakt.

Gevolgen op lange termijn

De Facebookpost lokte intussen al heel wat reacties uit. Veel positieve maar ook enkele negatieve reacties. 'Mijn post is echt niet om mezelf/ons als helden af te schilderen of om zielig te doen, te klagen of medelijden op te wekken maar om de mensen wakker te schudden', vertelde Elke Loots aan 'Het Nieuwsblad'.

Volgens de doctoraatsonderzoeker begrijpen veel mensen de ernst van de situatie niet en wilde ze daarom met het bericht ook de gevolgen van de quarantaine op lange termijn duidelijk maken. 'De curve wordt bepaald door ons gedrag. Denk maar aan alle economische gevolgen: zaken zullen failliet gaan, mensen werkloos en zelfs werkloos blijven, gezinsinkomen dat volledig of gedeeltelijk weg valt en mensen moeten leven van hun spaargeld, meer en meer slachtoffers, scholen die dicht blijven en noem maar op. Dan heb ik het nog niet gehad over het psychologische aspect zoals depressies en burn-outs ten gevolge van deze quarantaine...'

Bron: De Standaard

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden. -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht