ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoelang leeft het coronavirus op verschillende materialen? En, vele andere vragen…

Hoe lang is een Chinees. Wat is zijn naam alweer? Juist! Hoe Lang.
door Tsenne Kikke - maandag 6 april 2020 17:30

Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1.766. België telt intussen ook al 1.632 overlijdens die gelinkt worden aan het coronavirus, en 20 procent van die sterfgevallen gebeurde buiten de ziekenhuizen.

Jazeker: het coronavirus is een taai beestje. Het gedijt goed in speeksel en kan dus makkelijk in een straal van 1,5 meter verspreid worden via druppeltjes die via een hoest op iemand anders kunnen terechtkomen. Ook elkaar handen geven of kussen is niet langer verantwoord.

Maar het virus kan via een besmet iemand eveneens op objecten terechtkomen en daar een tijdje blijven overleven. Hoelang het daarop in leven blijft en welke materialen het minst gastvrij zijn, wordt in onderstaande afbeelding weergegeven.

Hoelang?

Draai, of keer het: er is niemand die het precies weet, maar elke mens loopt met eigen meningen rond.

Zo wordt er beweerd dat de kans klein is dat er drie uur na een aanraking nog levende virusdeeltjes zullen zitten op papier of karton. Andere berichten vertellen ons dan weer dat het op karton 24 uren kan voortleven. Op plastic of roestvrij staal: zeven dagen. Op koper: slechts 4 dagen. Kleren of handdoeken kunnen twee dagen dienen als onderkomen voor het virus. Het is wel belangrijk mee te geven dat het aantal virusdeeltjes meteen begint af te nemen. Een T-shirt of plastic fles kan jou na enkele dagen nog besmetten, maar die kans verkleint elke dag stelselmatig. Bovendien volstaat het om een object af te wassen met zeep om het te ontsmetten. Ook vaak 30 secondenlang de handen wassen kan naar het schijnt een besmetting voorkomen.

Gewone zepen hebben er op zichzelf slechts een minimale of geen enkele uitwerking tegen, maar hun werking in combinatie met wrijven en spoelen onder water is wel effectief om het coronavirus uit de buitenste laag van de huid te verwijderen.

Met dat handen wassen dood je eveneens de transiënte bacteriën. Dat zijn bacteriën die vanuit de omgeving op jouw handen komen. Daar zitten vaak ziekteverwekkers tussen. Ruim 30 seconden wassen is voldoende om het merendeel van deze bacteriën te verwijderen. De onschadelijke bacteriën die je altijd bij je draagt, de residente bacteriën, krijg je zelfs niet weg na minutenlang wassen, omdat ze diep in jouw huid zitten.

Regelmatig en goed jouw handen wassen is dus het beste middel om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit doe je best na elk toiletbezoek, na het snuiten van jouw neus, en nadat je hoest of niest. Voor en nadat je eet is ook een goed moment om jouw handen te wassen, evenals nadat je het openbaar vervoer gebruikt hebt, omdat je dan mogelijk besmettingsgevaar hebt opgelopen.

Nog iets dat ik eerder publiceerde...

De gewone griep maakt jaarlijks 3 tot 5 miljoen ernstig ziek waarvan er 290.000 tot 650.000 overlijden.

Elk jaar krijgen ongeveer 820.000 Nederlanders griep. Tijdens een gemiddelde griepepidemie in de winter gaan er in Nederland 250 tot 2.000 personen direct aan de griep of aan de gevolgen ervan dood. In de periode van 2008 tot en met 2018 was er een geleidelijke toename zichtbaar in het jaarlijkse aantal doden. In het eerste kwartaal van 2018 was de griepsterfte in Nederland uitzonderlijk hoog. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu schatte het aantal extra sterfgevallen op 9.444, het hoogste aantal ooit. Ja: je las goed: 9.444!

Bron: Wikipedia

Wat ik volgend jaar niet lezen wil, is...

Wikipedia Anno 2021: Vorig jaar stierven slechts weinigen aan de gewone griep, omdat het coronavirus die rol overnam.

Met andere woorden: vanwege het feit dat niet iedereen grondig kan worden getest, is de vraag: wie sterft er vandaag de dag aan de jaarlijkse, gewone griep - en, wie vanwege het coronavirus?

Mondmaskers...

- Naar het schijnt zijn ze enkel nuttig voor het verplegend personeel. Ook voor mensen die denken dat ze een verkoudheid - of iets in dien aard - hebben opgelopen, en voor alle zekerheid anderen ermee niet willen besmetten.

- Nochtans verkreeg ik tot op heden van niemand een antwoord op mijn vraag: "Hoeveel van die overledenen zouden nu nog in leven zijn indien ze een mondmasker hadden gedragen?"...

Toegegeven: natuurlijk verwacht ik geen waarheidsgetrouw antwoord. :-) Toch zou die vraag sommige mensen moeten laten nadenken.

En, opgepast! Er lopen besmette personen rond die geen symptomen vertonen...

En, grootspreker Donald Trump beweert alsmaar dat er een vaccin onderweg is...

Een beetje overzichtelijke geschiedenis

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden. -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht