ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Hoe vreemd kunnen fysiek ingestelde mensen zich gedragen?

Kenny Belaey voerde een stunt uit om u tegen te zeggen.
door Tsenne Kikke - woensdag 29 april 2020 21:06

Over menstypen gesproken ... Soms is het moeilijk om een degelijk voorbeeld te vinden van hoe vreemd de lichaamsgerichte mens zich soms kan gedragen. Vreemd..., ditmaal in de betekenis van: het eigen leven in de waagschaal te stellen. Ik heb het nu niet over kettingrokers, alcoholisten, drugsverlaafden, zelfdoders, en zo meer, maar om een ander voorbeeldje aan te halen...

Zo slaagde de 37-jarige Gentse viervoudige wereldkampioen trialbike Kenny Belaey er in 2015 in om - net als een volwaardige circusartiest - met een fiets op een slappe band van 18 meter lang 112 meter boven een gapende kloof te balanceren. Eenmaal de opdracht vervuld, uitte hij zijn oerschreeuw. Indrukwekkend, nietwaar!? 

Kenny: "Toen ik met mijn voorwiel voor het eerst de echte band raakte, na maanden van training, kon ik alleen maar denken: dit is onmogelijk. Dit was zonder twijfel de grootste uitdaging uit mijn carrière. Maar dankzij mijn geloof in eigen kunnen, focus en vastberadenheid is het het mij toch gelukt."

Natuurlijk halen mensen, die hun innerlijk lichaam trachten te disciplineren, nooit het wereldnieuws. Nochtans is er evenveel gedisciplineerde voorbereiding voor nodig.

Ter informatie: volgens diverse leerstellingen kunnen mensen in hun stoffelijk lichaam een ander lichaam kristalliseren, waardoor hun 'zijn' - of noem het 'Ware Ik' of 'Ziel' - nadat ze hun stoffelijk lichaam van zichzelf hebben afgeworpen - van het ene voertuig in het andere kunnen verhuizen.

Indien je goed gelezen hebt, zijn daar wél twee attributen voor nodig, namelijk: een 'zijn', en een 'extra lichaam'. Doch, zoals gewoonlijk: geloof geen woord van al hetgeen ik schrijf.

Anders gezegd: tracht voor jezelf aan de weet te komen of dat waar is of onwaar, en dat doe je niet door stunten uit te halen, noch door jezelf op de materialistisch ingestelde wereld te concentreren. Je moet dus een onderscheid kunnen maken tussen jouw innerlijke wereld en de buitenwereld. Maar oké, wat Kenny Belaey betreft: hij doet dat om zijn kostje te verdienen, en is om die reden gepardonneerd.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden. -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht