ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wat kunnen we met het ijs op de Maan aanvangen?

En, de Maan wordt door de Aarde ‘gemasseerd'
door Tsenne Kikke - zaterdag 25 april 2020 18:29

Hoe de Maan onze gedachten, onze emoties, onze droom- en fantasiewereld, en zelfs onze gedragingen zou kunnen beïnvloeden is voor mij een studie waard.

Wat we van de Maan zien, is het vooraanzicht of doorsnede van een multi-dimensioneel lichaam. Vanuit wetenschappelijk standpunt, en in de ogen van het merendeel van de mensheid, is deze 'gewone rotsblok', die in een vaste baan als een satelliet omheen de Aarde draait, nochtans een interessant gegeven om te worden bestudeerd, vind ik. In een Eos-artikel konden we er het volgende over lezen...

De zwaartekracht van de aarde beïnvloedt de oriëntatie van kleine breuken in de maankorst, die ontstaan door het krimpen van de maan. Dat blijkt uit beeldgegevens van de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO). De LRO, die al meer dan elf jaar om de maan draait, en reeds driekwart van het oppervlak gedetailleerd in kaart bracht, heeft meer dan drieduizend van die breuken opgespoord. Die breuken zijn doorgaans minder dan tien kilometer lang en maar enkele tientallen meters hoog.

Als die breuken simpelweg ontstonden door het krimpen van de maan - doordat ze vanbinnen afkoelt - zouden ze volkomen willekeurig georiënteerd moeten zijn. Maar dat is niet zo: hun oriëntatie vertoont een min of meer geordend patroon.

Hierboven: Kaart van 3.200 breuken in de maankorst (rode lijntjes). De zwarte dubbele pijlen geven de gemiddelde oriëntaties van de breuken aan, die niet willekeurig blijken te zijn.

Dat laatste wijst erop dat ‘iets’ van invloed is op het breukvormingsproces. Volgens de wetenschappers, die het patroon onderzocht hebben, kan dat alleen maar de zwaartekracht van de aarde zijn.

De aantrekkingskracht van de maan is mee verantwoordelijk voor het ontstaan van de getijden op aarde. Maar omgekeerd veroorzaakt de aarde ook getijden op de maan. Er is weliswaar geen vloeibaar water op dat hemellichaam (wel ijs!), maar ook vaste gesteenten raken vervormd door getijdekrachten.

Uit de modelberekeningen die de wetenschappers hebben uitgevoerd, bleek dat die krachten inderdaad het patroon in de oriëntatie van de breuken op de maan verklaren.

Bron: Eos Wetenschap

Geen water, wel ijs

Overdag is het op de maan iets van een 120°C en 's nachts minus 232°C. Maar de noord- en de zuidpool worden niet door de zon bestraald. Dit betekent, dat indien er ijs te vinden is - waaraan wetenschappers vandaag de dag niet twijfelen - het belangrijk is voor de komende maanexpedities, omdat we dat water zeer goed zullen kunnen gebruiken. Meer daarover in onderstaande videoclip uit 2019...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden. -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht