ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Waarom mannen vrouwen worden - en, vrouwen mannen

Je hebt mannen, en je hebt vrouwen, en gemakshalve spreken we dan ook over mensen die in een 'grijszone' leven.
door Tsenne Kikke - donderdag 13 februari 2020 15:18

Het lichaam is het verlengde van het brein. Als iemands hersenen hem vertellen dat hij de nieuwe Messias is...: wat kan hij daaraan doen? Zich door een psychiater laten begeleiden? Of, volgelingen aantrekken en een kerk of gemeenschap stichten?... En, wat kan een mens doen, indien het brein vertelt dat hij/zij in een verkeerd lichaam is geboren?....

Als een kindje geboren wordt, is het eerste wat mensen vragen: "Is het een jongen of een meisje?". Zelden of nooit zal je het antwoord verkrijgen: "Het is een jongetje, die zich in een verkeerd lichaam gevangen voelt, en ooit van geslacht zal veranderen."

Je hebt dus stervelingen die de zogenaamde 'grijszone' bewonen. Het zijn noch mannen, noch vrouwen, maar krijgen andere benamingen toebedeeld.

Wegens de enorme bevolkingsexplosie, die zich in de laatste eeuwen heeft voorgedaan, wordt de Aarde momenteel bewoond met 7 1/2 miljard menselijk uitziende wezens. Iets van een 50,4% ervan zijn 'mannen' en 49,6% zijn 'vrouwen'.

Om jou een idee te geven van de bevolkingsgroei, vind je hieronder de geschatte cijfers. Aan de linkerzijde staat het jaartal, aan de rechterzijde het aantal. Bekijk deze cijfers eens goed ...

Jaar 1 - 200 miljoen
1000 - 275 miljoen
1500 - 450 miljoen
1650 - 500 miljoen
1750 - 700 miljoen
1804 - 1 miljard
1850 - 1,2 miljard
1900 - 1,6 miljard
1927 - 2 miljard
1950 - 2,55 miljard
1955 - 2,8 miljard
1960 - 3 miljard
1965 - 3,3 miljard
1970 - 3,7 miljard
1975 - 4 miljard
1980 - 4,5 miljard
1985 - 4,85 miljard
1990 - 5,3 miljard
1995 - 5,7 miljard
1999 - 6 miljard
2006 - 6,5 miljard
2009 - 6,8 miljard
2011 - 7 miljard
2025 - 8 miljard
2043 - 9 miljard
2083 - 10 miljard

Ten tijde van Jezus, bijvoorbeeld, liepen er op deze aardbol slechts 200 miljoen mensen rond. Kun je je dat even voorstellen? 

Ikzelf, bijvoorbeeld, ben geboren in een periode dat de wereld bevolkt was met ongeveer 2,5 miljard mensen. Vandaag de dag zijn we met meer dan 7,5 miljard en elke seconde komen er meerdere bij. Geloof me, of niet: wat het thema 'Zelfkennis' betreft, is het wennen en aanpassen geblazen. De 'gouden naalden' zijn er nog wel, maar de hooibergen worden alsmaar talrijker. Zelfs een Jezus zou in die menigte vandaag de dag niet zo gemakkelijk 12 apostelen kunnen vinden, gegarandeerd.

En, wat godsdiensten aangaat...

Omdat het aantal stervelingen, die in die zogenaamde grijszone leven eveneens met miljoenen en miljoenen is gestegen - cijfers spreken over 10%, hetgeen zich vertaald in 700 miljoen, wereldwijd - wordt datgene wat indertijd 'abonormaal', 'freaky', of 'onaanvaardbaar' werd beschouwd, in het algemeen meer en meer aanvaard. Het moet wel - want, rond het jaar 2060 zijn ze met meer dan 1 miljard, oftewel: duizend miljoen.

De interessante reeks 'Taboo' van National Geographic, bijvoorbeeld, gaf ons indertijd reeds een dieper inzicht van de verschillende redenen waarom mannen vrouwen worden, en vrouwen mannen. Daarin verkreeg je tevens een bevestiging van het feit dat de meeste mensen, die een geslachtsverandering ondergingen, reeds op 2 à 3-jarige leeftijd wisten dat ze in een 'verkeerd lichaam' waren geboren, omdat hun hersenen hen dat vertelden - of, omdat bijvoorbeeld het geslachtsorgaan bij de geboorte ontbrak.

Vanuit de wereld van Zelfkennis kunnen we onszelf de vraag stellen: "Wat doe je daaraan?". Het antwoord is simpel: "Niets!".

In Thailand, bijvoorbeeld, zijn er momenteel meer dan 250.000 katoeys. In het Engels worden deze shemales 'Ladyboys' genoemd.

Bijna elke toerist die ooit Thailand heeft bezocht, heeft een Katoey of ladyboy gezien of ontmoet. Jonge jongens, die zich hebben laten ombouwen tot vrouw. Met 250.000 zijn ze intussen en verschillende van hen beginnen er al erg jong aan.

Tem, bijvoorbeeld, is nog maar 13 jaar, maar dankzij zijn spiegelneuronen in zijn brein slikt hij dagelijks hormonenpillen om zijn lichaam vrouwelijker te maken. "Op die manier kan ik borsten krijgen, net zo mooi als mijn grote voorbeeld Poy Treechada, een ladyboy mannequin," zei het kind.

Thailand staat bekend voor de tolerantie ten overstaan van transseksuelen. Sommige middelbare scholen hebben zelfs aparte toiletten voor Katoeys. Maar de verheerlijking en het succes van transseksualiteit in Thailand heeft een keerzijde: er zijn weinig regels, en veel kinderen zoeken geen medische begeleiding. Bijvoorbeeld...

In de hoofdstad Bangkok verkopen apothekers zomaar hormonen en preparaten aan erg jonge kinderen. Zonder voorschrift. "Dit is een winkel. Ze hebben geld om het te kopen, dus verkopen we het," is het eerlijke antwoord van een apotheker, die elke maand aan 30 jongetjes hormonen verkoopt. Zodra de kinderen oud genoeg zijn - in theorie 18 jaar - kunnen ze effectief de geslachtsoperatie laten uitvoeren. En ook al hebben veel Thaise chirurgen een goede reputatie zitten er ook cowboys tussen. Zo toonde een chirurg eens in een reportage hoe hij operaties uitvoert op een gammele tafel... in zijn keuken. Ondertussen werd dat filmpje wel van het internet verwijderd...

Het meest vreemde is misschien het feit dat veel ouders het toelaten, aanporren zelfs, omdat ze dan weten dat hun ongeschoold kind een beroep zal hebben waarmee (veel) centjes kunnen worden verdiend.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht