ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Waarom je zeker geen wierookstokjes mag aansteken

Hoe schadelijk zijn wierookstokjes?
door Tsenne Kikke - woensdag 5 februari 2020 17:34

 Wierookkorrels versus wierookstokjes

Een aangename geur, een 'bron van welzijn' of 'positieve energie'. Geloof niet wat de verpakking jou vertelt, want volgens 'Test Aankoop' zijn wierookstokjes net zo schadelijk als sigaretten…

Wierookstokjes, die vaak als 'zuiverend' worden verkocht, bevatten niet alleen natuurlijke producten. Naast plantaardige poeders, hars en bloesemsap bevatten ze ook houtskool en salpeter om de verbranding te vergemakkelijken. En dat zijn dan nog de 'natuurlijkste' exemplaren.

Voor de chemische varianten (de meeste) is de cocktail angstaanjagend: benzeen, formaldehyde (beide kankerverwekkend), styreen, acroleïne (beide zeer irriterend)… Het verbranden van deze chemische stokjes is giftig, irriterend en mogelijk kankerverwekkend.

De resultaten, na laboratoriumanalyses, hebben Test Aankoop er dan ook toe aangezet een brief te schrijven naar de betrokken overheidsdiensten, zowel in België als in Europa: “Wanneer de resultaten zoals die van onze test bekend zijn, zijn wij van mening dat niets doen geen optie is. Temeer daar deze producten, die inspelen op het welzijn, voor het overige nutteloos zijn. We verwachten daarom de komende maanden een grootschalig actieplan van de autoriteiten.”

Net als bij pakjes sigaretten vereist de consumentenvereniging voor de minst schadelijke producten (met natuurlijke stoffen) een aanduiding op het pakje die aangeeft dat het branden van deze wierookstokjes 'gevaarlijk voor de gezondheid' is. De andere wierooksoorten (8 van de 10 geteste soorten!) moeten - volgens Test Aankoop' gewoon<eg uit de handel worden genomen.

Nota: reeds eerder vermeldde ik dat er in de meeste wierookstokjes die uit India komen koeiendrek wordt verwerkt. Om die reden raadde ik dan ook de wierookkorrels van DIMschool aan.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht