ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Peervormige vrouwen zijn intelligenter dan appelvormige of zandlopermodellen

De ene vrouw is intelligenter dan de andere, vooral indien ze over een bolvormig achterwerk beschikt.
door Tsenne Kikke - zondag 16 februari 2020 19:46

Wie zijn de beste wetenschappers, strategen kunstschilders, koks, componisten, ontdekkingsreizigers, atleten, auteurs, natuurkundigen, psychologen, chirurgen, en zo meer? Ik bedoel: wereldwijd, en bekeken over de laatste 2.000 jaar, bijvoorbeeld. Mannen of vrouwen? Ik vermoed, dat er op elke 100.000 mannen er wel één vrouw is, die in de één of andere tak uitblinkt.

Bijvoorbeeld: op wikipedia vinden we wel degelijk een lijst van een 50-tal vrouwelijke filosofen, maar geen één van hen is echt bekend. Eén uitzondering is misschien Hildegard von Bingen, maar dan eerder bekend voor haar muziek. Een ander voorbeeld is, misschien, Theresia van Ávila, omdat ze door de paus zalig werd verklaard, en dus niet omdat ze bekend stond als filosofe.

Toch zijn er tot op heden 43 vrouwen die een Nobelprijs hebben gekregen, waaronder Marie Curie, die er twee kreeg: één voor Natuurkunde in 1903, en één voor Scheikunde in 1911. Hou er wel rekening mee dat tussen deze 43 uitreikingen er 15 Nobelprijzen voor Vrede werden uitgereikt. Moeder Teresa is daarvan de meest bekende - maar het schijnt: een mens, met een meest onaangenaam karakter.

Ter vergelijking: tussen 1901 en 2012 waren er in totaal 826 Nobelprijswinnaars.

Ongelijkheden tussen man en vrouw

In Europa begon de strijd voor vrouwenemancipatie rond het jaar 1935; dit, omdat de man als onderdrukker werd aanzien en de vrouw als slachtoffer. Het hoogtepunt kwam er in de jaren '60 en '70, met de in Nederland actiegroepen, zoals Dolle Mina, met slogans als 'Baas in eigen buik'. 't Klonk toen een beetje volks, niet al té intelligent, maar het nieuws bereikte zelfs België.

Toegegeven: de vroeg christelijke auteurs vertoonden wel degelijk anti-feministische trekken: Adam werd rechtstreeks door God geschapen, Eva niet. Ze ontstond uit Adam's rib.

Thomas van Aquino (1225-1274) bewees het 'vrouwelijke minderwaardigheidsbeginsel' met argumenten, welke tot op de dag van vandaag nog steeds door sommige academici als onomstreden worden beschouwd:

- 'Alleen een man speelt een positieve rol bij de voortplanting.'
- 'De vrouw is hierbij slechts een recipiënt.' Anders gezegd: de man geeft, de vrouw neemt, of ontvangt.
- 'De man beschikt over een geslacht, de vrouw niet.'

In 1330 volgt een synthese van 102 gebreken, misdrijven en ondeugden in 'De Planctu Ecclesiae'. Het werk werd op verzoek van paus Johannes XXII geschreven door de Spaanse dominicaan Alvaro Pelayo. Pelayo stelde...:

- Eva is de moeder van de zonde. Van dan af werd de vrouw een instrument van de duivel.
- De vrouw verleid de man met leugenachtige lokmiddelen en listen. Ze schildert haar gezicht, danst erotisch en heeft betrekkingen tijdens de menstruatie.
- Sommige vrouwen zijn goddeloze waarzegsters en toveren, verhinderen de voortplanting, doden kinderen en storten maagden in het verderf.
- Vrouwen werken ongeloof in de hand door zich over te geven aan de vleselijke passie.
- Haar kenmerken zijn: dwaas- en onwetendheid, schreeuwerig en babbelziek, onstandvastig, twistziek en opvliegend.
- Het Boek waarschuwt de echtgenoot voor de onheil van het huwelijk.
- Vrouwen sturen als onzuivere wezens het kerkelijk leven in de war en meiden hebben een slechte reputatie.

Maar er is natuurlijk ook goed nieuws ...

Of mannen ja dan neen intelligenter zijn, komt hierna nauwelijks aan bod. Volgens wetenschappers van de Universiteit van Oxford, onder leiding van Professor Konstantinos Manolopoulos, zijn vrouwen met een groter dan gemiddeld achterwerk intelligenter dan dames met een slanker achterste. Tevens zijn ze beter bestand tegen chronische ziekten en leven ze langer.

Eén van de redenen daarvan is, dat vrouwen met een overmaat aan billenvet lagere niveaus van cholesterol en glucose hebben. Het bezitten van een groter achterwerk bevordert eveneens de leptineniveaus in het vrouwenlichaam; een hormoon, dat verantwoordelijk is voor de regulatie van het gewicht. Daarenboven hebben deze dames nog meer dinopectina: een hormoon met anti-inflammatoire, vasculair beschermende en anti-diabetische eigenschappen.

Het feit dat ze intelligenter zijn dan anderen, is dan weer te wijten aan een grotere dosis van Omega 3-vetten, die de ontwikkeling van het brein katalyseren.

Ook ontdekten de wetenschappers dat kinderen van vrouwen met bredere heupen veel intelligenter zijn dan kinderen van vrouwen met smallere, minder bolle heupen.

Soortgelijke studies, uitgevoerd door universiteiten in Californië en Pittsburgh, toonden nog niet lang geleden eveneens aan, dat vrouwen met grotere billen en brede heupen zelfs langer kunnen leven.

Peervormigheid kan dus beter zijn dan appelvormigheid, of met een zandlopertaille opgeschept zitten.

Het is aan jou om er ja dan neen enig geloof aan te hechten...

Mannen, intelligenter dan vrouwen?...

De wereld waarin we leven zit ingewikkeld in elkaar. Het is niet omdat je aan een lopende band een vijs kunt aanschroeven, dat je in staat bent een auto te fabriceren. Een landing op de Maan op het telvisiescherm bekijken, wil niet zeggen dat jijzelf - als man - een astronaut bent, of in staat bent een televisie na te maken, enzovoorts.

Kortom, 'mensen aan de top' vinden dingen uit, doen aan onderzoek, scheppen dingen, maar 99% van de mensheid - zowel de mannen- als de vrouwenwereld - geniet ervan.

Mannen zitten misschien logischer in elkaar, en vrouwen zijn dan weer ietwat emotioneler ingesteld - doch, samen vormen ze een perfecte 1-heid in de ogen van Moeder Natuur. Want, door voor het nageslacht te zorgen, verzorgen ze de 'onsterfelijkheid van de mensheid'.

Ware geaardheid

Maar, indien morgen de elektrische stroom maandenlang uitvalt, er geen transport meer is, we met leegstaande winkels en supermarkten worden geconfronteerd, niet meer kunnen tanken, noch elektronische betalingen kunnen uitvoeren, en zo meer, zal je vrij snel merken dat mannen niet veel intelligenter zijn dan vrouwen. Integendeel: iets primitiever, misschien?

Nawoord dd. 18/2/2020: Ongelooflijk, maar toch waar?

Over 'intelligentie' gesproken... Sommige vrouwen willen zo graag een achterste à la Kim Kardashian hebben dat ze een chirurgische ingreep laten uitvoeren.

De Zweedse ontwerpers Ida Jonsson en Simon Saarinen hebben daar naar het schijnt een oplossing voor gevonden. Zo ontwierpen ze een gelijkaardig achterwerk uit siliconen dat luistert naar de naam ‘The Bum’. Het ontwerp is nog niet verkrijgbaar omdat het momenteel met drie kilogram nog te zwaar is, maar wellicht komt het binnen enkele maanden op de markt. De prijs van zo’n exemplaar zal tussen de 400 en 550 euro liggen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht