ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Voedsel tot nadenken: voedsel verbeelden, resulteert in een lagere consumptie?

Indien je van iets minder wil eten, moet je er in jouw verbeelding aan denken. Uitproberen?
door Tsenne Kikke - zaterdag 18 januari 2020 18:55

Het klinkt paradoxaal..., maar indien je, bijvoorbeeld, wil afslanken, mag je gerust aan dingen denken waar je verzot op bent. Sterker zelfs, hoe meer je eraan denkt: des te beter. Denk aan een lekker stuk taart, aan chocolade of aan snoepjes, en zorg ervoor dat je in jouw verbeelding alles opeet: tot op de laatste kruimel, of laatste hap.

Volgens een studie aan de Universiteit van Carnegie Mellon, gepubliceerd in 'Science', verminder je het actuele verbruik van snoep, of voedsel, indien je jezelf verbeeldt dat je het net hebt verorberd. Deze vaststelling gaat regelrecht in tegen de oude overtuigingen dat hoe meer men aan iets denkt hoe groter het verlangen ernaar wordt en hoe meer men ervan eet. Het tegenovergestelde is dus waar.

We hebben het reeds eerder vermeld dat het brein geen verschil kan maken tussen wat echt is en wat niet. Daarom werkt hypnose zo goed. Je kunt je gedragen als een kakelende kip, gewoonweg omdat een hypnotiseur het jou heeft gesuggereerd en jouw brein het klakkeloos heeft aanvaard.

Zo hebben we het ook reeds gehad over de werkzaamheden van spiegelneuronen. Om die reden hebben liedjes, boeken en films zo'n positieve invloed op de mens. Ik bedoel daarmee, dat zeer veel mensen dromen over een gelukkig leven, of over liefde, of over wat dan ook. Van zodra het wordt bezongen, in een liefdesroman wordt beschreven, of op het witte doek wordt geprojecteerd, zenden de hersenen de daarbij horende hormonen uit die ons in die momenten dat goed gevoel geven. Net alsof we het ten lijve werkelijk hebben ervaren.

Het behoort nu eenmaal tot het niveau van bewustzijnstoestand waarin de mens leeft. Nachtelijke dromen leunen sterk aan bij verbeelding en dagdromen, en alles wat het brein oppikt wordt als werkelijkheid ervaren.

Kijk eens naar jouw nachtelijke dromen. Beter nog: naar jouw nachtmerries. Indien je wist dat ze onecht zijn, zou je er in jouw droom niet zo angstig op reageren. Jouw hersenen verwerken ze als echt.

Denk aan fantoompijnen, bijvoorbeeld. Iemand die al jaren zonder benen leeft, kan nog altijd pijnen in de voeten ervaren, gewoonweg omdat de hersenen 'niet weten' dat er geen benen meer zijn. 't Klinkt absurd: toch is het de waarheid.

In de cursus van Zelfkennis gaan we daar dieper op in, omdat het behoort tot de mechanische werkzaamheden van het menselijke lichaam. Een lichaam, dat je hebt, maar in wezen niet bent.

Verdring dus in de toekomst geen gedachten meer, die te maken hebben met voedsel of snoepjes die je niet meer zoveel mag eten. Hoe meer je eraan denkt, hoe sneller jouw lichaam erdoor wordt verzadigd - met als gevolg, dat je voldaan bent en toch het echte ding niet meer, of in mindere mate nodig hebt.

Probeer het eens voor jezelf uit. Want, indien die wetenschappers gelijk hebben, dan kan het in de toekomst helpen om minder ongezond voedsel te verorberen, minder geneesmiddelen in te nemen, minder drugs te gebruiken, of minder sigaretten te roken.

Nogmaals: probeer het eens uit, en hou ons op de hoogte van de resultaten. Het moest eens werken ... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht