ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Twee prachtige Lapis Lazuli schedels zoeken eigenaar

Wil je graag de eigenaar van één van deze prachtig afgewerkte Lapis Lazuli schedels?
door Tsenne Kikke - zaterdag 11 januari 2020 16:19

In een andere blog was er sprake van een exclusieve amethist schedel van maar liefst 4,340 kg. Ditmaal hebben we het over 2 prachtige Lapis Lazuli schedels. De ene weegt 1 kg 860 gram, en de andere 926 gram. Beiden zijn even mooi met de hand gesculpteerd!i

Alles is energie... Indien je meer over de werkzaamheden van Lapis lazuli aan de weet wenst te komen, doe je er best aan om het internet af te schuimen - en de zaken die erop worden gepubliceerd mettertijd voor jezelf uit te testen.

Op het internet vind je er, onder andere, het volgende over...

Lapis lazuli, of lazuursteen, (heeft een  intense azuurblauwe kleur) bestaat voor het grootste gedeelte uit het mineraal lazuriet (blauw) met daarnaast vaak ook wat calciet (wit), sodaliet (blauw) en pyriet (goud). Daarnaast kan het ook (sporen van) augiet, diopsiet, enstatiet, mica, hoornblende en haüyn bevatten, waardoor de waarde ervan kan verminderen.

Lapis lazuli is een diep werkende, spirituele (half)edelsteen. Het bevordert spirituele kracht, creativiteit, spirituele vaardigheden, paranormale vermogens, verlichting, wijsheid en geeft vrede, harmonie en sereniteit. Zijn kalmerende energieën maken hem dan ook ideaal om beter met stress om te gaan. Hij kan de intellectuele capaciteit en het bewustzijn helpen vergroten, stimuleert een heldere geest, bewerkstelligt communicatievaardigheden en verbetert het geheugen. Het helpt jou om jezelf te zijn en om jouw eigen weg te bewandelen. Het bevordert gevoelens van geluk en tevredenheid en helpt vertrouwen en harmonie op te bouwen in een nieuwe vriendschappelijke- of liefdesrelatie. Lapis lazuli heeft een sterke werking op de keel en de keelchakra en stimuleert hierdoor het uiten van jouw mening, emoties en dingen die je dwars zitten. Fysiek helpt lapis lazuli klachten van keel, strottenhoofd, schildklier en stembanden. Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk. Naar het schijnt kan het ondersteuning bieden bij het herstel na een herseninfarct of een beroerte. In de Oudheid werd hij eveneens gebruikt als bescherming tegen boze geesten. Tegenwoordig door sommigen eerder als bescherming tegen psychische aanvallen, tegen traumatische problemen en depressie en het kan bijdragen om verdriet sneller te overwinnen.

Bovendien beschikt deze prachtige edelsteen over een interessante geschiedenis. Historici geloven dat Lapis Lazuli al 6.500 jaar bestaat en gebruikt en gekoesterd werd door de oude beschavingen van Egypte, Mesopotamië, Griekenland, Rome en China.

Bijbelgeleerden menen dat verwijzingen in het Oude Testament naar 'saffier' eigenlijk lapis lazuli betekenen, aangezien de edelsteen saffier vóór het Romeinse Rijk niet bekend was in het Midden-Oosten. Geliefd bij de oude Egyptenaren, Babyloniërs, Minoërs, Chinezen, Grieken en tot aan de Romeinen, is deze edelsteen door de eeuwen heen gebruikt in de mooiste kunst. Een van de beroemdste toepassingen van de steen is in het dodenmasker van koning Toetanchamon, waar het is ingelegd met turkoois en carneool in helder goud. Van een van zijn opvolgers, Cleopatra, was bekend dat zij gemalen lapis lazuli gebruikte als oogschaduw. Ook  in 1271Marco Polo schreef al over de lapis lazuli mijnen.

De Sumeriërs geloofden dat de geest van hun goden in de steen woonde, terwijl de oude Egyptenaren de steen zagen als een symbool van de nachtelijke hemel. Sinds de vroegste tijden wordt lapis lazuli geassocieerd met kracht en moed, koningschap en wijsheid, intellect en waarheid. Vanaf de oudheid werd lapis lazuli eveneens gedragen in de overtuiging dat het het kwaad zou afweren. In het oude Egypte werd het gepoederd en rond de ogen gedragen om het gezichtsvermogen te verbeteren. Men geloofde er ook dat lapis lazuli het hart  voor de liefde zou openen en dat het de ziel naar onsterfelijkheid zou leiden.  Volgens het boek Exodus was lapis lazuli een van de twaalf kostbare edelstenen in het borstschild van de Joodse hogepriester.

Chemische eigenschappen: Samenstelling: (Na,Ca)8(AlSiO4)6(S,SO4,Cl)1-2, hardheid: 5 tot 6 en de dichtheid: 2,4 - 2,9. Andere belangrijke componenten zijn: calciet (wit), sodaliet (blauw) en pyriet (geel - metallisch glanzend). Verder kunnen er ook de mineralen augiet, diopsiet, enstatiet, mica's, hauyniet, hornblende, geyeriet (een zwavelrijke variëteit van lollingiet) en noseaan in voorkomen.

Nota: Veel van het materiaal dat als lapis wordt verkocht is een kunstmatig gekleurde jaspis uit Duitsland die kleurloze vlekken van helder, gekristalliseerd kwarts vertoont. Tevens wordt Lapis lazuli commercieel gesynthetiseerd of gesimuleerd door het Gilson-proces, dat wordt gebruikt om kunstmatig ultramarijn en waterige zinkfosfaten te maken. Veel voorkomende imitaties zijn: geverfde magnesiet, geverfde jaspis, geverfde howliet, spinel en sodaliet.

Verzorging: Lapis Lazuli is een gevoelige edelsteen, die bij stoten gemakkelijk kan afbrokkelen of barsten. Zorg er ook voor dat het geen krassen verkrijgt. Hij is tevens licht poreus en moet dan ook worden beschermd tegen chemicaliën en schoonmaakmiddelen.

Algemene info

- Ruwe (half)edelstenen worden diep in de aarde gevormd en kunnen wel miljoenen jaren oud zijn en krijgen pas hun pracht en praal wanneer ze geslepen worden. Bovendien beschikt elke edelsteen over een unieke uitstraling. Voor velen werkt hij therapeutisch. Zo zegt men daarbij dat de kracht en energie van edelstenen zacht op de omgeving inwerkt. Ze geven energie af en nemen de trillingen van hun omgeving in zich op.

- Het gebruik van edelstenen en mineralen is niet nieuw. In de oudheid werden ze al gebruikt door vele natuurvolken, variërend van het verhelpen van ziekten tot het gebruik bij rituelen, voor het gunstig stemmen van de goden en bij vele andere magische gebruiken. De oorsprong van de hedendaagse edelsteentherapie ligt dus bij de oude natuurvolken. Nog steeds werkt men met gegevens die door overleving bij ons zijn terechtgekomen en voegen daar de nieuwe ervaringen van onze hedendaagse tijd aan toe.

- Naast de edelsteen zélf hebben we nog de uiterlijke vorm. Zo wordt de schedel universeel gezien als het symbool van Leven, Dood & Oneindigheid. We kennen de eindeloos herhalende cyclus van dag en nacht, gescheiden door dageraad en schemering. Er zijn vlinders die slechts één cyclus leven. Maar er is ook de cyclus van het Leven, met zijn dag en nacht. Geboorte is de schemering, dood is de dageraad. Deze cyclus herhaalt zich eveneens oneindig. En wanneer de mens denkt dat hij de dood ziet, is het slechts de dageraad van de volgende dag die hij aanschouwt.

- Schedels vinden zélf hun eigenaren. Het is dan ook de hoofdreden waarom een afbeelding jou wel of niet zal aanspreken. Zoals je weet, is alles gestolde energie met een eigen, unieke uitstraling. Zelfs dieren, waarvan men zou kunnen zeggen "dat ze zo lelijk zijn als de nacht" vinden een eigenaar. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door hetgeen ze  uitstralen. Zo heeft elke bloem, plant, boom of wat dan ook een eigen, specifieke uitgaande vibratie. Met andere woorden: het ene mineraal is niet gelijk aan de anderen. Nog anders gezegd: een amethist die in Brazilië werd gevonden, straalt totaal anders uit dan die uit Mozambique. Nog sterker: geen enkele amethist straalt hetzelfde uit, zelfs twee die oorspronkelijk naast elkaar in de aarde begraven lagen.

- Dan is er nog wel de aankoopprijs, die niet enkel en alleen door het gewicht wordt bepaald, maar ook door de kwaliteit van de edelsteen én de afwerking ervan (machinaal gegoten of handgemaakt). Indien je prijzen van schedels vergelijkt, kijk dan vooral naar de afwerking van de tanden. Bovendien moet je je voor namaak hoeden. Zo is een echte amethist met het blote oog moeilijk van namaak amethist te onderscheiden, en zo meer.

Na de aankoop

Wens je de schedel als decoratie aan te kopen? Of, om er jouw persoonlijke uitstralingen in vast te leggen? Want, zo kan je een schedel uitkiezen vanwege de beschreven werkingen die het lichaam bijstaan zichzelf te helen - of, je kunt je laten leiden door jouw intuïtie. Tevens kan je daarbij boeken of het internet raadplegen teneinde er voor jezelf de nodige inspiratie uit te putten. De toegeschreven eigenschappen worden weliswaar versterkt dankzij al hetgeen jij er zélf inlegt. Sommige kwatongen durven het weleens 'placebo-effect' noemen. Draai, of keer het: elke placebo activeert de werkzaamheden van onze hersenen en speelt vooral in op het zelfgenezende vermogen van ons lichaam. Placebo wordt in dit geval dan ook eerder gebruikt in de betekenis van een 'positief verwachtingseffect op genezing'. Daarna kun je jouw schedel in huis, op kantoor of in een behandelruimte plaatsen - bijvoorbeeld: ter bevordering van de Feng Shui.

Werkelijke waarde

Indien we zouden schrijven - hetgeen niet het geval is - dat deze schedel de eigendom van de een of andere beroemdheid is geweest, dan zou hij misschien van de ene dag op de andere meerdere honderdduizenden euros waard zijn. :-) Dit doet ons aan het volgende verhaal denken...

Een meester gaf aan zijn leerling de opdracht om de waarde van een ring te laten bepalen door iedereen die hij de eerstvolgende weken zal ontmoeten, hen aan te spreken en de vragen te stellen: "Wat is die ring volgens jou waard? En zou je hem zélf voor die prijs willen aankopen?"..

Toen ze elkaar een maand later terug ontmoetten, moest de meester aanhoren dat de hoogste prijs 100 € was - maar, omdat die persoon reeds een ring aan zijn hand droeg, wilde hij die niet aanschaffen.

De meester glimlachte, en zei: "Ga seffens eens naar de juwelier op de hoek van deze straat. Laat hem de waarde bepalen, en vraag achteraf of hij die ring voor dat bedrag zélf zou aankopen..."

Een dik half uur later kwam de leerling terug. Met wangen vervuld van schaamte moest hij bekennen dat die juwelier hem gerust voor 15.000 € euro zou willen aankopen. Daarop nam de meester de ring in ontvangst, zeggende: "Als je de tijd ervoor neemt, zal je een juwelier vinden die er minstens het dubbele voor geeft."

Moraal van het verhaal: de juiste koper zal hem op de juiste waarde schatten. :-)

- Wat de afbeeldingen betreft, noteer dat vanwege de lichtinval die bij de cameraopnamen wordt aangewend, en de instellingen van jouw beeldscherm, de kleuren enigszins van de originelen zullen afwijken.

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige BPost-wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verpakking- & verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je écht veel te veel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort.

Disclaimer: Het gebruik van edelstenen of mineralen als wellness behandeling is een persoonlijke keuze. Hoewel ze volgens diverse auteurs gebruikt worden om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de kristallen schedels, die op onze website worden verkocht, geen garantie voor dergelijke resultaten. Daarom kan DIMschool vzw de werkzaamheden ervan niet garanderen, noch er aansprakelijk voor worden gesteld. En, nogmaals: wat gezondheidsproblemen betreft, doet men er best aan een arts te consulteren - en, stoppen met medicijnen of behandelingen is natuurlijk ook geen aanrader zonder eerst een zorgverlener te raadplegen. Pure logica, nietwaar?

Extra nota: die van 1 kg 860 gram heeft een eigenaar gevonden!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht