ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kwantum Levitatie op z'n best: supergeleiding in superconductoren

'Quantum trapping' en 'Kwantum levitatie' zijn twee nieuwe termen die naar een fenomeen verwijzen waarvan we ons op dit moment de toekomstige mogelijke toepassingen amper kunnen voorstellen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 25 januari 2020 17:47

De Supergeleiding Groep van de universiteit van Tel Aviv staat onder leiding van professor Guy Deutscher en bestudeert al jaren lang het ongekende mechanisme van supergeleiding in superconductoren. Ze zorgen er ook voor dat de fysica der superconductoren aan jongeren en volwassenen kenbaar wordt gemaakt door proefpakketten samen te stellen die ons meer vertellen over ‘kwantum verstrikking’ en ‘kwantum levitatie’.

Met ‘kwantum verstrikking’, ‘quantum trapping’ in het Engels, wordt duidelijk bedoeld dat het niet zweeft maar wel degelijk zowel horizontaal of diagonaal in de ruimte ‘gevangen zit’ dankzij het magnetische veld. Zo zit een superafgekoelde saffierschijf als het ware gevangen in het magneetveld van een magneet. Het veld gaat er omheen en daardoor zit de schijf erin gevangen. Anders gezegd: een uitwendig magnetisch veld wordt om de supergeleider heen gebogen en raakt de supergeleider niet aan. Dit maakt deel uit van het zogenaamde 'Meissner-effect', in 1930 ontdekt door de Duitse natuurkundige Walther Meissner.

Het Meissner-effect is de totale afstoting van een magnetisch veld door een supergeleider onder de kritische temperatuur. Met andere woorden: de supergeleider heeft dan geen magnetische flux meer. Als gevolg hiervan is een interessant verschijnsel waar te nemen, namelijk: een permanente magneet blijft zweven boven de supergeleider.

Wanneer een permanente magneet de supergeleider nadert, gaat in de supergeleider een stroom lopen die een spiegelbeeld-magnetisch-veld opwekt. Door de supergeleiding zal de geïnduceerde stroom blijven lopen en de magneet boven de geleider blijven zweven. Doordat de magnetische veldlijnen worden vastgepind in de supergeleider zal de magneet niet van het magnetische veld afglijden.

De afbeeldingen en de YouTube-filmpjes vertellen jou er veel, veel meer over. Geniet ervan, en bekijk alles doorheen de ogen van een kind!


Vraagje. als je het Nieuw-Testamentisch relaas kunt geloven, konden zowel Jezus als Petrus over water lopen. Zouden ze misschien in staat zijn geweest om het aardmagnetisch veld omheen hun lichaam te laten ombuigen? :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht