ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De reuzenteek is op weg naar België

De horrorteek is nu ook opgedoken nabij een Belgische grens
door Tsenne Kikke - maandag 5 augustus 2019 18:11

Na de verovering van Duitsland, Nederland en Frankrijk lijkt het er sterk op dat de reuzenteek nu ook op weg naar België is.

Het Agentschap 'Zorg en Gezondheid' waarschuwde deze lente nog voor de komst van deze reuzenteek, nadat de soort voor het eerst kon overwinteren in Duitsland. Nu blijkt dat exemplaren van de hyalomma marginatum zijn opgedoken in het Luxemburgse Dudelange, op enkele tientallen kilometers van de Belgische grens.

De soort is afkomstig uit Noord-Afrika, Turkije en Zuid-Europa, en heeft warme temperaturen nodig om te kunnen overleven. Vermoedelijk zijn de teken op de rug van trekvogels tot bij onze buurlanden meegereisd. Eenmaal daar nestelden ze zich graag in paarden.

Reuzenteken kunnen tot drie keer groter worden dan gewone teken. Ze kunnen menselijke aanwezigheid ruiken tot op tientallen meters afstand, en hun doelwit gedurende tien minuten volgen over afstanden tot wel 100 meter. Ze kunnen niet alleen de ziekte van Lyme op zich meedragen, maar bijvoorbeeld ook het Krim-Congovirus, dat hemorragische koorts veroorzaakt en dodelijk kan zijn. Dit virus verspreidt zich via bloed- en lymfebanen en leidt eveneens tot leverschade.

“Eén vrouwtje kan makkelijk 3.000 eitjes leggen”, wist Arnoud Albersbergh van reisapotheek 'Care Plus' te vertellen. “Als de helft daarvan vrouwtjes zijn, en die moeten zich allemaal voeden met bloed om eitjes te kunnen maken, dan kunnen we er snel last van krijgen.”

Wat ertegen te doen?...

“Een kip nemen. Die pikt de teken wel uit jouw tuin. En wat ook helpt, is jouw gazon kort houden. Daar houden teken niet van.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht