ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Reusachtige kop van 40.000 jaar oude wolf uit de ijstijd gevonden in Siberië

40.000 jaar waren wolven minstens tweemaal zo groot.
door Tsenne Kikke - woensdag 12 juni 2019 17:59

In de zomer van vorig jaar zag Pavel Efimov een indrukwekkend dierenhoofd nabij de Tirekhtyakh-rivier liggen. De vondst werd nu pas onthuld door Russische en Japanse wetenschappers. Onderzoek wees uit dat de kop afkomstig is van een wolf die meer dan 40.000 jaar geleden, tijdens het pleistoceen, in Siberië rondtrok. De wolf zou tussen de twee en vier jaar oud geweest zijn toen hij stierf.

De wolvenkop meet ongeveer 40 centimeter. Met andere woorden: bijna dubbel zo groot als die van de hedendaagse wolf. Waarom het hoofd afgehakt werd teruggevonden, is niet duidelijk, maar men vermoedt dat een jager uit die tijd het roofdier wist te vangen. Zijn dikke vacht, hersenen en indrukwekkende snijtanden bleven dankzij permafrost goed bewaard. Een primeur, want nooit eerder werd een volwassen wolvenkop uit de ijstijd intact teruggevonden.

Wetenschappers hopen dat deze vondst hen meer zal leren over een oud roofdier dat naast de mammoet en wolharige neushoorn in Europa en Azië ronddwaalde. Ze zullen het DNA en de anatomie van de kop bestuderen om na te gaan in hoeverre moderne wolven van deze soort afstammen. Momenteel wordt de wolvenkop tentoongesteld in Tokio, samen met overblijfselen van andere bevroren beesten zoals de mammoet.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht