ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Verkrachting: een wereldwijd fenomeen

Vanuit België en Nederland gaan we naar Bangladesh…
door Tsenne Kikke - vrijdag 31 mei 2019 17:44

De Belgische politie registreert naar het schijnt gemiddeld acht verkrachtingen en tien gevallen van seksueel geweld per dag. 16,6% maakte seksueel grensoverschrijdend gedrag mee vóór de leeftijd van 18 jaar (1 op 5 van de meisjes, en 1 op 10 van de jongens).

Zorgwekkende cijfers, en helaas slechts het topje van de ijsberg. Een heleboel slachtoffers durft helemaal geen melding maken van wat hen overkomen is. Volgens de Veiligheidsmonitor van de federale politie blijft het in ongeveer 90 procent van alle seksuele misdrijven stil.

Durft een slachtoffer het toch aangeven, dan valt op hoe weinig daarmee gebeurt. Van de klachten wordt 44 procent geseponeerd en amper 13 procent draait uit op een veroordeling, wat onder het Europees gemiddelde ligt. Dat komt mede doordat de drempel om naar hulpdiensten of politie te stappen te hoog blijft. Ook het vertrouwen in de autoriteiten is zoek.

En, wat cijfers betreft: die komen meestal slechts uit het Vlaamse Gewest... Bovendien zijn natuurlijk geen cijfers bekend van die ziekelijke, gestoorde menselijk uitziende wezens, die het zouden willen doen, maar het gelukkiglijk niet aandurven.

In Nederland gaat het er niet veel beter aan toe. Recente cijfers ontbreken, maar het Centrum Seksueel Geweld (CSG), dat hulp biedt aan slachtoffers van verkrachting en aanranding, heeft bijvoorbeeld in 2016 1.945 mensen bijgestaan.

Maar, leef maar eens in een land zoals India of Bangladesh...

In Bangladesh leeft van de 160 miljoen inwoners 89,8% onder de armoedegrens - en, volgens de vrouwenrechtenbeweging 'Bangladesh Mahila Parishad' werden er vorig jaar 940 incidenten met betrekking tot verkrachting gemeld. Daarbij moeten we dan eveneens rekening houden met het feit dat velen het niet durven aangeven... - want, als ze het toch durven doen, moeten ze er meestal een zware prijs voor betalen

Een voorbeeldje

De 19-jarige Nusrat Jahan Rafi werd door het schoolhoofd op een ongepaste manier betast. Maar, vooraleer de dingen konden verergeren, kon ze de ruimte ontvluchten. Samen met enkele familieleden legde ze bij de politie een klacht neer, waarop de directeur werd gearresteerd.

Elf dagen na het incident kreeg Nusrat van een ander meisje te horen dat men één van haar vriendinnen op het platte dak van de school aan het afranselen was. Nusrat aarzelde geen moment om haar ter hulp te schieten...

Eenmaal daar aangekomen, werd ze door meerdere in boerkas geklede personen omringd en werd ze gedwongen haar klacht in te trekken en een papier te ondertekenen, hetgeen ze weigerde. Daarop werd ze met benzine overgoten en in brand gestoken, en deed men er alles aan om het op een zelfmoord te doen lijken.

Hun plan faalde, want ze werd gered nadat de daders de plek waren ontvlucht, waardoor ze in de ziekenwagen nog een verklaring kon afleggen vooraleer ze stierf. "De directeur randde me aan, en ik zal me verzetten tot mijn laatste adem," zei ze in de video, opgenomen op de smartphone van haar broer.

Volgens de politie bekende de directeur dat hij opdracht gaf voor de moord. Ondertussen kon de politie 15 mensen arresteren, waarvan er 7 bij de daad aanwezig waren.

Na haar dood brak straatprotest uit in de straten van Bangladesh. De premier van Bangladesh, Sheikh Hasina, zei dat alle betrokkenen voor het gerecht zullen gebracht worden. "Geen enkele schuldige zal zich kunnen onttrekken aan gerechtigheid," verklaarde hij.

Duizenden mensen woonden haar begrafenis bij.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht