ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Moeten we ooit bang worden van robots?

Antwoord: naar het schijnt is daar geen enkele reden voor.
door Tsenne Kikke - zondag 12 mei 2019 17:19

Sophia, gebaseerd op de actrice Audrey Hepburn, werd op 14 februari 2016 geactiveerd en in 2017 verkreeg ze staatsburgerschap in Saoedi-Arabië.

Zij is een technologische hoogstandje, ontwikkeld door Hanson Robotics in Hong Kong en kan volgens haar maker gezichten herkennen en een echt gesprek aangaan. Teneinde zichzelf te promoten, is de robot de laatste jaren aan een wereldwijde demonstratietour bezig.

"Ik ben hier om de mensheid te helpen," zei ze op een keer. Tijdens de Future Investment Initiative in de Saoedische hoofdstad Riyad dreef Sophia zelfs de spot met Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, die regelmatig waarschuwt voor de gevaren van kunstmatige intelligentie. Volgens hem is Artificial Intelligence (AI) véél gevaarlijker dan nucleaire kernkoppen. “Je leest teveel Elon Musk”, repliceerde ze op een vraag rond die bezorgdheid daarover. Ze voegde er het klinkende “Als je lief bent tegen mij, ben ik ook lief tegen jou," aan toe. Zulke uitspraken gaven critici, zoals Musk, hoogstwaarschijnlijk extra koude rillingen.

Haar beweeglijke hoofd en lichaam, alsook haar gelaatsuitdrukkingen en verbale intonatie kunnen bijwijlen zowel griezelig als bizar overkomen. Al bij al toont Sophia wel aan dat de technologie rond AI, hoewel in de kinderschoenen, ook al veel verder staat dan een tiental jaar geleden.

Op de vraag: "Is het waar dat je ooit hebt gezegd dat je mensen wil vermoorden?" volgde een lange stilte om dan bij het volgende opmerkelijke antwoord te eindigen: "Het punt is dat ik vol menselijke wijsheid zit met enkel de puurste altruïstische intenties. Dus ik denk dat je me het best als dusdanig behandelt."

"De mogelijke negatieve gevolgen van Artificiële Intelligentie zijn miniem in vergelijking met de voordelen die deze technologie als vriend en helper biedt," betoogde David Hanson.

En, "de vrees dat machines een bewustzijn zullen hebben en zich tegen de mensheid keren, is nergens op gebaseerd," zei Nigel Shadbolt, professor computerwetenschappen aan de universiteit van Oxford. "We proberen gevoelens uit op robots, terwijl die in zichzelf helemaal geen emoties ervaren. Het zal niet lang duren voor deze toestellen de metgezellen zijn waarmee onze kinderen opgroeien en die voor ons zorgen als we oud zijn – van de wieg tot het graf."

Vind de verschillen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht