ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe opgewarmde melk in het gelaat kan ontploffen

Een microgolfoven keukentip…
door Tsenne Kikke - vrijdag 10 mei 2019 22:18

Op 29 maart 2019 stond ze in de winkel van haar moeder. De vrouw uit Curitiba, Brazilië, warmde de melk in de microgolfoven op - een iets wat ik ze elke dag doet. Maar die dag explodeerde het in haar handen net nadat ze de beker uit de microgolfoven haalde. "Ik heb de melk niet gekookt, alleen maar opgewarmd. Wel heb ik er op mijn hele gezicht tweedegraads brandwonden van overgehouden, en voor een goed herstel mag ik een jaar lang niet in de zon lopen."

Hoe kan dit?

In zeer uitzonderlijke omstandigheden, kan het gebeuren dat water (of een andere vloeistof, die je uit de microgolfoven haalt) als het ware ‘explodeert’. Dit komt, omdat microgolfovens gemaakt zijn om watermoleculen heel snel op te warmen. Dit kan in uiterst uitzonderlijk gevallen leiden tot een situatie waarin het water sneller opwarmt dan dat het in damp kan omgezet worden. Wanneer je zo'n bekertje dan té onvoorzichtig uit de microgolfoven haalt, kan het gebeuren dat de waterdamp alsnog probeert te ontsnappen... met de reeds vermelde gevolgen van dien.

In de meeste gevallen is het dus raadzaam om een klein minuutje te wachten vooral de drinkbeker uit de microgolfoven te halen - of, verwarm de vloeistof gewoonweg op een vuurtje.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht