ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dit verraadt jouw slaaphouding over jouw persoonlijkheid

Hoe leg je jezelf 's avonds in bed? En, hoe word je wakker?
door Tsenne Kikke - maandag 30 december 2019 17:03

De manier waarop je slaapt, verraadt enkele belangrijke karaktereigenschappen van jezelf. Dat beweert althans lichaamstaalspecialiste dr. Lillian Glass uit Californië.

Slapen doen we allemaal, maar de manier waarop verschilt duidelijk van mens tot mens. Aangezien je jouw slaaphouding niet kunt controleren, kan je er heel wat van afleiden, zo legde ze het uit aan 'Women’s Health'.

Foetushouding-slapers

De meest populaire slaaphouding is de foetushouding. Maar liefst 41% slaapt vaak in foetushouding, onder wie meer vrouwen dan mannen. Mensen uit deze categorie slapen letterlijk als een baby. De foetushouding wijst op nood aan bescherming. Ze doen zich vaak zelfverzekerd voor, maar in wezen zijn het heel gevoelige en vaak bescheiden of verlegen personen. Ook mensen, die met een trauma rondlopen, maken van hun lichaam zo'n 'bolletje'.

Rugslapers

Op jouw rug slapen vergt zelfvertrouwen, en al zeker als je in je blootje slaapt. Het wordt ook de 'sterrenkijkpositie' genoemd. Rugslapers zijn dan ook vaak zelfverzekerde mensen die heel open zijn naar anderen toe. Ze zijn heel prettig in de omgang, hebben veel vrienden en zijn altruïstisch.

Buikslapers

6,5% van de mensen slapen op hun buik, waarmede ze zichzelf proberen te beschermen. Net  als een schildpad die in zijn schild kruipt. Dat kan wijzen op angst, kwetsbaarheid of gebrek aan controle in een relatie. Het zijn vaak gesloten mensen die op hun privacy gesteld zijn. Wel is deze slaaphouding niet al te best voor het ademhalingsapparaat.

Zijslapers

Op je zij slapen is de gulden middenweg, en dat vertaalt zich ook in jouw persoonlijkheid. Zijslapers houden van evenwicht in hun leven en zijn van nature onbezorgde mensen. Het zijn overwegend gelukkige en sociaal ingestelde mensen. Bovendien is deze slaaphouding optimaal voor jouw ademhaling.

Combinatieslapers

Sommige mensen veranderen doorheen hun slaap regelmatig van slaaphouding. Ze dommelen bijvoorbeeld op hun buik in slaap, maar worden wakker op hun zij. Dat kan wijzen op bezorgde mensen die voortdurend piekeren, of last hebben van rusteloze dromen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen!

Want, zo blijven we online. We hebben zelfs op 30/12/2019 voor extra schijfruimte bijbetaald.

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht