ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De uitbeelding van een homoseksuele Jezus verkreeg kritiek

Al twee miljoen Brazilianen ondertekenden een petitie…
door Tsenne Kikke - vrijdag 27 december 2019 20:28

Of je er nu van bewust bent, of niet: tijdens een vrijpartijtje wisselen mensen hun energieën met elkaar uit. Zo'n energetische uitwisseling kan zowel voor de man als voor de vrouw bevorderlijk zijn; gewoonweg: omdat ze elkaar kunnen aanvullen.

Indien de Bijbelse Jezus effectief heeft geleefd, en als je iets afweet van bewustzijnsniveaus, kan ik me moeilijk voorstellen dat hij in zijn leven ooit met een vrouw heeft gesekst. Toegegeven: ik weet het niet, en het is maar een veronderstelling. Maar, dat hij een seksuele relatie met een man zou hebben gehad, is totaal onmogelijk, hoe dicht hij ook bij zijn apostelen stond. Daarvan ben ik 100% overtuigd. Jij?....
 
Homofiele Jezus?

'Porta dos Fundos' - letterlijk vertaald betekent het: 'Achterdeur' - is een komediegroep, die via YouTube-filmpjes sociale situaties zo belachelijk mogelijk tracht uit te beelden. En met succes - want, het is het eerste Braziliaans YouTube-kanaal dat in staat was om 10 miljoen volgers aan te trekken.

Maar die groep kreeg de laatste weken bakken kritiek omdat het een Netflix-serie maakte waarin Jezus op een humoristische wijze als homoseksueel wordt voorgesteld.

Om die reden viel een extreemrechtse groepering, die zichzelf de ‘Comando de Insurgência Popular Nacionalista da Grande Família Integralista Brasileira’ noemt, hun kantoren aan. Op beelden, die de groep verspreidde, was te zien hoe mannen met bivakmutsen brandbommen tegen de gevel van het hoofdkwartier in Rio de Janeiro wierpen. Niemand raakte gewond, en een veiligheidsagent kon het vuur zelf doven.

In die videoclip was een man in bivakmuts te zien, die een verklaring voorlas met op de achtergrond een vlag met de Griekse letter sigma erop. Dat symbool werd gebruikt door de Braziliaanse integralistische beweging, die zich in de jaren 30 liet inspireren door het Duitse nationaalsocialisme.

In die verklaring werd de kerstspecial van Porta dos Fundos op Netflix, waarin Jezus een homoseksuele relatie heeft, als ‘godslastering’ met een vervormde stem omschreven. De groepering bekritiseerde Netflix, omdat het de special heeft uitgezonden. Eerder tekenden zo’n 2 miljoen Brazilianen al een petitie waarin de streamingdienst werd gevraagd de uitzending uit het aanbod te schrappen.

Een clip uit 2013, waarin de engel Gabriël het goede nieuws aan Jozef brengt dat Maria zwanger is, maar niet van hem... Klik op het vakje 'ondertiteling'...

Noah moest zijn ark met dieren vullen: twee van elk. Hoe hij dat deed?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen!

Want, zo blijven we online. We hebben zelfs op 30/12/2019 voor extra schijfruimte bijbetaald.

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht