ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De nieuwe Netflix-serie 'Messiah' krijgt heel wat te verduren

Nu al ophef over Netflix-reeks die pas op Nieuwjaar verschijnt en de reden is de rol van een Belgische acteur
door Tsenne Kikke - maandag 23 december 2019 19:06

Op 1 januari start op Netflix de nieuwe serie 'Messiah'. Naar het schijnt, zou het gaan over de terugkeer van de messias. Een man uit het Midden-Oosten, die middels sociale media massa’s volgelingen vergaart.  De 35-jarige Luikse acteur Mehdi Dehbi speelt die rol, omdat hij zowel Arabisch als Engels spreekt.

'Messiah' staat nog niet online. Toch loopt op de petitie-site 'Change.org' al een oproep om de serie niet uit te zenden. Een kleine groep van een 3.500-tal Netflix-abonnees die de thriller van Michael Petroni zien als een uitgestoken middelvinger in de richting van hun religie, dreigen Netflix om de serie te boycotten door nu al te waarschuwen dat ze hun abonnement zullen stopzetten.

Nochtans wordt het woordje 'messias' door velen verkeerd vertaald (noteer de kleine letter 'm').  Messias is gewoonweg een titel, die naar een leider verwijst. Zo wordt het in de Hebreeuwse Bijbel voor drie soorten personen gebruikt, namelijk voor profeten, hogepriesters en koningen. Kijkers zullen dan ook meteen merken dat de serie gebaseerd is op islamitische beschrijvingen van de komst van Dajjal: de valse messias, zijnde: de christelijke Antichrist.

In de serie, die op 1 januari uitkomt, speelt men wel degelijk met de veronderstelling: "Hoe zou de moderne samenleving reageren als er vandaag de dag een Messias-figuur zou verschijnen, die zijn boodschap via sociale media verspreidt?" De messias in de serie is dus een mogelijke (valse?) profeet, die bijvoorbeeld 2.000 Palestijnen naar Israël leidt.

Op Wikipedia kunnen we over de valse pofeet het volgende lezen...

"Dajjal zal als eerste verschijnen in de toekomst in het Oosten, ergens tussen Syrië en Irak, vervolgens zal hij de wereld zeer snel afreizen en zijn valse leer prediken. Volgens de profeet Mohammed zal zijn rechteroog net als een uitpuilende druif zijn en zal hij daarmee niet kunnen zien, terwijl zijn linkeroog wel zal functioneren. Daarnaast zal hij ook het woord "kafir" op zijn voorhoofd dragen, dit zullen alle gelovigen kunnen aflezen.

Dajjal zal met de wil van God een grote macht en magie bezitten, door middel van djinns en de Shaitan, om op die manier zijn ongeloof te verspreiden. Later zal hij niet alleen beweren dat hij een profeet is, maar ook dat hij God is. De tijden waarin hij zal komen worden gezien als moeilijk en erg zwaar voor de gelovigen voor wie dit een beproeving zal zijn. Vervolgens zal de profeet Isa (Jezus) terugkomen op aarde voor zijn tweede komst en zal hij de Dajjal verslaan en tot een einde brengen. In de islam wordt Dajjal gezien als de grootste "beproeving" voor de mensheid en voor hun geloof in God.

Hiermee zal het einde der tijden aanbreken, als laatste grote beproeving voor de mensheid."

Michael Petroni , de maker van de serie gaf ondertussen wel toe dat de serie iets 'provocerends' inhield, maar niets 'aanstootgevends'.

Het concept omvatte, onder andere, het bouwen van een schaalreplica van een deel van de Tempelberg inclusief de heilige Rotskoepel, van waaruit moslims geloven dat de profeet Mohammed naar de hemel was opgestegen. Ter plaatse filmen was onmogelijk; vooral vanwege de gewelddadige aard van de scènes in de tweede aflevering. Om die reden filmde men grotendeels in Jordanië, Texas en Washington.

Volgens mij gaat het vooral om een soort van bittere waarheid. Anders gezegd: moest de Ware Messias wel degelijk op Aarde verschijnen, dan zou hij hetzelfde lot ondergaan als die van de Bijbelse Jezus Christus. Misschien wel niet gekruisigd, maar in het beste geval in een krankzinnigengesticht worden opgesloten...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht