ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Over jongens, die met poppen mogen spelen

Dit jaar zullen er waarschijnlijk veel meer poppen worden verkocht.
door Tsenne Kikke - vrijdag 15 november 2019 18:40

Aan de mens, die niet aan Zelfkennis doet, zijnde: het kennen van het ware, innerlijke Zelf (hetgeen niets te maken heeft met de 6- à 7-tal hoofdpersoonlijkheden, noch met de honderdtallen kleine ikjes) is het praktisch onmogelijk het hoe uit te leggen, of waarom men controle over het tijdelijke, stoffelijke lichaam zou moeten verkrijgen. Met als gevolg, dat het ware innerlijke - noem het 'ware ik', 'essentie', 'ziel', of wat dan ook - niet door dat lichaam tot aan de dood blijvend wordt gecontroleerd.

Dit wordt 'lichaamsidentificatie' genoemd. Met andere woorden: de potentiële innerlijke mens vergroeid met dat stoffelijke, en dus vergankelijke voertuig, in plaats van met zijn waarachtige, innerlijke wezen.

Indien je daar meer over aan de weet wenst te komen, raad ik jou aan contact op te nemen met DIMschool vzw, een school voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens.

Zo las ik vandaag dat het al zover is gekomen dat ouders hun kinderen zouden moeten aanmoedigen om gehoor te geven aan bepaalde gewaarwordingen, gevoelens, of gedachten. Dit, in plaats van ze te overstijgen, teneinde met-ter-tijd ietwat meer controle te verkrijgen over hun lichaam. Met andere woorden: ook kinderen hebben een lichaam, maar in wezen - dus: diep in henzelf - zijn ze dat lichaam niet. Leg dat maar eens aan mensen uit...

In 'De Standaard' stond het volgende afgedrukt: 'Natuurlijk krijgen jongens ook poppen van Sinterklaas', gevolgd door...

'Dreamland' heeft een opvallend promofilmpje gelanceerd voor de Sinterklaasperiode - een filmpje, waarin een jongen aarzelt of hij wel een pop zou vragen aan Sinterklaas.

Net als zijn broers bladert de jongen door een Sinterklaasfolder. Maar terwijl de andere jongens robots en racewagens uitknippen, kijkt hij naar een speelgoedpop. Hij aarzelt. Knipt de pop uit, plakt het prentje op zijn Sinterklaasbrief, maar hij blijft aarzelen. Uiteindelijk gooit hij de brief weg.

Maar als hij de volgende dag het speelgoed ziet dat de Sint bracht, is hij zielsgelukkig dat zijn echte wens werd ingewilligd.

Een ontroerend filmpje waarmee Dreamland de oude clichés van jongens- en meisjesspeelgoed  aan de kant schuift.

Nadat eind september in Frankrijk een charter ondertekend werd over genderneutraal speelgoed, hebben ook speelgoedwinkels in ons land er steeds meer aandacht voor, zo blijkt. Zo staat er in de folder van 'Dreamland' een jongen die met een strijkplank speelt, en op de cover van de catalogus van 'De Speelvogel' staat een jongen met een pop. Beelden, die amper enkele jaren geleden in geen enkel Sinterklaasboekje terug te vinden waren.

De directeur van 'Dreamland', Dieter Struye, zei daar eerder over in 'Het Belang van Limburg': "Met Dreamland willen we een voortrekker zijn. Ons standpunt is dat het speelplezier van kinderen altijd centraal moet staan, zonder dat we hen daarbij in hokjes duwen. Al moeten we er ook op letten dat de slinger niet te hard doorslaat, want dan beland je weer in het andere uiterste. We willen niet belerend zijn. Jongens mogen nog steeds in een piratenpak rondlopen, meisjes als prinses. Maar het omgekeerde moet zeker ook kunnen en dat laten we zien in onze folder."

Een meest ontroerend Einde, hé! Om er een traantje van weg te pinken. Wedden, dat er vanaf dit jaar véél meer poppen zullen worden verkocht?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht