ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Liefde: Niemand mag jou hebben, indien ik jou niet behouden kan…

Waarom weinigen aan Zelfkennis doen…
door Tsenne Kikke - zondag 24 november 2019 19:48

Rekening houdende met het algemene bewustzijnsniveau is het misschien 'menselijk' te noemen dat men de ware liefde met eigenliefde, of zelfliefde, verwart. Het is dan ook te begrijpen dat ongelooflijk veel personen hun partner als een persoonlijk bezit beschouwen. Het hoort nu eenmaal bij hun manier van liefhebben, met de nadruk op het woordje 'hebben'.

Maar, o wee als ze dat stukje bezit op de een of andere manier kwijtspelen...

Zo las ik vandaag dat kooivechtster Cindy Dandois uit het Belgische Deurne vrijdagmiddag werd aangevallen door haar ex. De man is zelf een MMA-vechter. Zij hield er een gebroken neus en een pijnlijke kaak aan over.

Die vrijdag stond hij voor haar deur te wachten. “Het ging om een ex van me die niet kon verkroppen dat we uit elkaar waren en ik alleen nog als vrienden door het leven wilde gaan," zei Dandois. “Hij was jaloers en bedreigde me al een tijdje. Ik nam de bedreigingen niet ernstig, tot hij voor mijn deur stond. Het was een wanhoopsdaad. Van een man die zich niet goed kan uitdrukken. Ik ben heel teleurgesteld in hem.”

Volgens meerdere getuigen gebruikte de man een sleutel bij zijn aanval. Dandois probeerde zich te verdedigen, maar kreeg toch enkele rake klappen. “Ik was niet voorbereid op de aanval, voor ik het wist, kreeg ik klappen in mijn gezicht. Mijn neus is gebroken en staat krom. Ik heb ook een diepe snijwonde, die gehecht werd met zeven hechtingen. Het zal een litteken voor het leven zijn. Ik houd niet van vechten buiten de ring. Ik ben geen straatvechtster.”

Dandois, een van de beste MMA-vechtsters van ons land, zou normaal gezien dit weekend deelnemen aan een belangrijke wedstrijd in Den Haag, maar heeft door de aanval forfait moeten geven. “Ik hoop dat ik hersteld ben voor de volgende wedstrijd, binnen drie weken.”

De vrouw diende een klacht in bij de politie. “Ik zou al heel blij zijn als hij voor de financiële kosten moet opdraaien. Hem naar de gevangenis sturen, hoeft voor mij niet. We zijn allemaal mensen, we maken allemaal fouten. Ik hoop dat hij ze inziet, opdraait voor wat hij heeft gedaan, en zijn leven weer oppakt. En mij gerust laat, natuurlijk. Mij krijgen ze in ieder geval niet klein. Ik ben geen zielig slachtoffer dat in een hoek gaat zitten huilen.”

Waar gaat het eigenlijk over?

In Parijs hebben zaterdagnamiddag 49.000 mensen betoogd tegen geweld op vrouwen. Want in Frankrijk zijn er sinds begin van dit jaar al zeker 116 vrouwen vermoord door hun partner. In heel 2018 kwamen, volgens officiële cijfers, 121 vrouwen om door partnergeweld.

Ook in Rome kwamen enkele tienduizenden mensen op straat. De voorbije vijf jaar werden, volgens het statistiekbureau, in Italië 538.000 vrouwen het slachtoffer van fysiek of seksueel misbruik door hun partner.

In Brussel greep er vandaag eveneens een betoging tegen geweld tegen vrouwen plaats waaraan een 10.000-tal mensen deelnamen. Tijdens die betoging werden de namen afgeroepen van de 21 vrouwen die dit jaar in België vermoord zijn, gevolgd door een minuut stilte en een woedekreet. De betogers riepen op om meer preventie en middelen vrij te maken, zowel voor de slachtoffers van geweld als voor de daders.

In elk geval zijn al die acties een zeer goed begin. Maar, schreef ik al eerder: geef de gehele mensheid nog minstens 1.000 jaren de tijd om aan een hoger niveau van bewustzijn te kunnen werken. Ik bedoel daarmee dat de mens in de allereerste plaats zou moeten kunnen inzien dat er meerdere niveaus zouden kunnen bestaan.

Wist je, bijvoorbeeld, dat slechts 0,01% van de huidige mensheid in het thema Zelfkennis - zijnde: het Kennen van het Zelf - interesse stelt?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht